ANTALYA’NIN GÖZÜ ANKARA’DA

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’NIN GÖZÜ ANKARA’DA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 10:21

24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti’de Bakanlar Kurulu belirleme çalışması başladı. Listenin pazar günü açıklanacağı vurgulanırken, Antalya’dan en az bir ismin bakan olması bekleniyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden beş yıllığına Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinin ardından gözler 16 isimden oluşacak olan Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Bakanlar Kurulu içerisinde Antalyalı bir ismin olup olmayacağı merak edilirken, 1 Temmuz’da açıklaması beklenen liste içerisinde Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

SEÇİM BAŞARISI ETKİLİ

Bu beklentinin oluşmasında AK Parti’nin Antalya’da elde ettiği seçim sonucunun da büyük etkisi var. Seçim kampanyası boyunca 19 ilçenin tamamını gezen Çavuşoğlu, partisinin hem cumhurbaşkanlığı, hem de milletvekilliği seçiminden lider çıkmasına büyük katkı sağladı. AK Parti, Çavuşoğlu’nun memleketi olan Alanya’da yüzde 38,4 oy aldı.

MECLİS DIŞINDAN ATAMA

Haberin Devamı

Hürriyet muhabirinin hükümete yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Çavuşoğlu’nun yanı sıra meclis dışından Antalyalı bir isimin daha Bakanlar Kurulu’na girebilme ihtimali var. Bu beklentiyi doğrulayan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, şöyle dedi: “Bakanlar Kurulu konusunda beklentimiz çok yüksek. Bugüne kadar büyük başarılara imza atan Sayın Çavuşoğlu’nun listede yer alacağını düşünüyoruz.”

SON KARAR ERDOĞAN’IN

“Şunu net bir şekilde ifade ediyorum; Antalya’dan en az bir isim listede yer alacaktır. Hatta meclis dışından yine Antalyalı ikinci bir isim daha listeye girebilir. Ankara’dan böyle bir sinyal aldık. Ancak son karar elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın. Biz Bakanlar Kurulu’nun cumartesi ya da pazar günü açıklanmasını bekliyoruz.”

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yeni sistemde bakanlar, Meclis dışından seçilecek. Milletvekili olan birinin bakan yapılması gerekirse vekillikten istifa etmesi gerekecek. Bu kapsamda; Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bakanlar Kurulu listesine dahil edilirse milletvekilliği görevinden istifa edecek.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyesidir. 2002, 2007, 2011 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçildi. Partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Vekili olarak görev aldı. 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) başkan seçildi. 25 Aralık 2013 tarihli kabine değişiminin ardından Avrupa Birliği Bakanlığı görevine atandı. 62. Türkiye Hükümeti’nde Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 13 Eylül 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükümeti’nde yeniden Dışişleri Bakanlığı görevine atandı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde yeniden Antalya milletvekili olarak seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!