Üniversitede Demirbaş Krizi  

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede Demirbaş Krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 11:38

Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na tahsis edilen özel konuta yapılan 128 bin 624 liralık beyaz eşya ve mobilya alımı üniversitede krize neden oldu. 

Haberin Devamı

ALANYA Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na tahsis edilen konuta yapılan 128 bin 624 liralık tefrişat harcaması üniversiteyi karıştırdı. Harcamanın Maliye Bakanlığı’ndan onay alınmadan gerçekleştirildiği vurgulanırken, usulsüz harcama iddiaları, içeriğinde resmi yazışmaların bulunduğu bir ihbar mektubuyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na gönderildi.

Üniversitede Demirbaş Krizi

Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı

 

 87 BİN LİRA BEKLEMEYE ALINDI

Mektubun içeriğinde; 128 bin liraya ulaşan harcamanın üniversitenin kuruluş döneminde (2015) gerçekleştirildiği, bu harcamanın 41 bin 465 liralık kısmının tutuklu eski Rektör İsrafil Kurtcephe döneminde Akdeniz Üniversitesi bütçesinden karşılandığı, geri kalan 87 bin 159 liralık bedelin ise ödemesi beklenen ürünler listesine alındığı belgelendi.

Haberin Devamı

Üniversitede Demirbaş Krizi

 ‘KARŞI ÇIKANLAR SÜRÜLDÜ’

 İhbar mektubunda ayrıca Maliye Bakanlığı’na gönderilen 4 sayfalık malzeme listesi sunularak şu ifadelere yer verildi: “128 bin liralık usulsüz alıma karşı çıkan üst düzey personeller sürüldü. Bakanlıktan izin çıkmayınca da Manavgat’taki işletmelerden yapılan harcamaların nasıl ödeneceği krizi ortaya çıktı. Bunun üzerine 87 bin liralık ödeme usulsüz yöntemlerle yapılmaya başlandı.”

 ‘HOCANIN ÖZEL EŞYALARI’

 İddialarla ilgili açıklama yapan Alaadin Keykubat Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Yavuz Uysal, şöyle dedi: “Alımlar için Maliye Bakanlığı’na görüş yazısı yazılmış. Maliyeden cevap gelmeyince bu sefer hocamız kendi bütçesinden bu şeyi ödemiş. Bunun makbuzları bizde var. Bunlar zaten demirbaşa kaydedilmedi. Bunlar hocanın kendi özel eşyaları.”

Üniversitede Demirbaş Krizi

Haberin Devamı

 ‘MALİYE AYARLAYIN DİYOR’

 “Bu diğer üniversitelerde de benzer şekilde oluyor. Maliye ‘Bunu bir şekilde ayarlayın’ diyor. Hoca aslında toplam ne kadar tutuyorsa bunu aldırıp evine de koyabilirdi. Ama hoca özel eşyası olarak parasını ödemiş. 40 bin liralık kısım ise demirbaşa kaydedildi. Yani önce alım yapılmış daha sonra bakanlığa sorulmuş.”

 FETÖ VURGUSU

 Konuyla ilgili ayrıca yazılı açıklama yapan Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü, şu bilgileri aktardı: “Akdeniz Üniversitesi tarafından temin edilen demirbaş malzemeler taşınır kayıt sistemine kayıt edilmiştir. Geriye kalan tefrişatlarla ilgili devletimizin tek kuruşu kullanılmamıştır. Bu malzemeler Rektörümüzün şahsi malı olup ödemelerini kendi imkânlarıyla taksitler halinde yapmıştır. Bu iddiaların FETÖ mensuplarının iftirası olduğu düşünülmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!