UNESCO çağrısına destek

Güncelleme Tarihi:

UNESCO çağrısına destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 10:29

Antalya’daki doğal ve kültürel zenginliklerin 2 yıl içinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınabileceğini öngören Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a destek yağdı.

Haberin Devamı

ANTALYA MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

ANTALYA’da Birleşmiş Milletler (BM) Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından yayımlanan ‘dünya mirası’ geçici listesinde yer alan doğal ve kültürel zenginliklerin 2 yıl içinde asil listeye alınabileceğini öngören Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a kamu kurumları ve sivil toplumdan destek yağdı.

GEREKEN YAPILACAK
Pro. Dr. Işık’ın, “Görev bekliyoruz” çağrısı sonrası harekete geçen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Hocamızın çağrısı son derece önemli. Ben bizzat kendisini arayarak konunun detaylarını öğrendim. Sayın Valimize de süreci aktaracağım. Kentimizdeki doğal ve kültürel değerlerin UNESCO Dünya Mirası asil listesine alınması için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

GÜNDEMDE KALMALI
Çalışmalar için özel bir kurul oluşturulabileceğini kaydeden Rektör Ünal, “İlk aşamada hocalarımızın görüşlerini alacağız. Onların önerileri doğrultusunda da üniversitemiz ne gerekiyorsa yapacak. Konuyla ilgili diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da sürece katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu konu ne kadar çok gündemde tutulursa başarı şansımız o kadar artar” diye konuştu.

BİZ NEDEN BAŞARMAYALIM?
UNESCO listesiyle ilgili daha önce de çalışma yapıldığını hatırlatan Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, şöyle dedi: “Bu listeye girebilecek nitelikte çok sayıda değerimiz var. Eğer üniversitemiz bu işin öncülüğünü yaparsa biz de elimizden gelen tüm desteği veririz. Şanlıurfa bunu başardıysa, biz neden başarmayalım? Herkes bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu almalı.”

YÖNETİMDE KARAR ALACAĞIZ
Son dönemde Perge ile ilgili çok önemli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ise şu bilgileri aktardı: “Biz yükselen bu sinerjiye ortak olmaya hazırız. Hatta ilk toplantımızda bu konuyu gündemimize alarak ilgili kamu kurumlar ve STK’larla temasa geçeceğiz. Geçici listede 8 ayrı değeri olan Antalya Türkiye’nin yüz akı olabilir.”

DESTEĞE HAZIRIZ
Kurum olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Biz bu konuyu ITB Berlin Fuarı’nda da gündeme taşımıştık. Şimdi bilim dünyasının bunu yüksek sesle konuşması çok güzel” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!