TURUNCU-YEŞİLLİLER KIRMIZIYA TAKILDI!.

Güncelleme Tarihi:

TURUNCU-YEŞİLLİLER KIRMIZIYA TAKILDI.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2022 09:28

Süper Lig’de 5 maçtır kazanmıyordu Galatasaray, 3 zafer haftasının yanı sıra Alanyaspor’un da tam 4 maçtır bileği bükülmüyordu.

Haberin Devamı

Ligin mola haftası, düşüşteki Galatasaray’ın rehabilitasyonuna süre kazandırırken, ritmini yakalayan Alanya’yı sarsabilirdi. Turuncu-yeşillilerdeki sarsıntılar aslında maçtan önce yaşandı, sahaya da yansıdı. Efecan’a önce Trabzonspor’un ardından da Fenerbahçe’nin, Davidson’a da Çin’in Wuhan ekibinin kanca atması mental kaos yükledi. Takımın tek santrforu Diedhiou da maç günü Alanya’da değil, Senegal’in Mısır karşısında Afrika şampiyonluğuna uzandığı final maçının Kamerun sahnesindeydi.

ALANYASPOR’UN YÜKSEK PONTASİYELİ
Oba futbol meydanındaki puan düellosuna Antalya kampında pusuya yatıp bilenen Sarı-Kırmızılılar, kalesine Pena’yı monte edip çıktı. Fatih Terim’in pozisyonuna işbaşı yaptırılan Guardiola’nın asistanı Torent’in, hala akordunu tutturamadığı orkestrasındaki tek olumlu enstrüman Galatasaray kalesindeki turfanda Pena’sıydı. Bir Muslera olmasa da özellikle Eduardo’nun altı pas önü kafasında harika refleksiyle takımının hanesine kattığı tek puanın kurtarıcısı oldu. Alanyaspor onca handikabına karşın, yüksek potansiyelli bir ekip olduğunu yine belgeledi.

Haberin Devamı

TORRENT’İ ŞAŞKINA ÇEVİREN SPRİNTLER
Maça başlar başlamaz tempo yükleyen Alanyaspor ofans aktörleri, sağlı sollu bindirmelerle rakibin kanatlarını çalışamaz hale getirdi. Galatasaray cephesinde İlk yarıda müsabakaya etki eden iki isim vardı; merkezde Babel ve ileride Kerem. Efecan, Juanfran ikilisi dinamo gibi çalışıyor, rakip savunmayı hallaç pamuğu savuruyordu. Çin yolcusu Davidson’un yerine sol kanada monte edilen Candeias da bu kulvarı teslim alınca Torrent şaşkına dönüyor, sprinter beki Ömer Bayram’ı bir sağa bir sola gönderiyor, fakat çözüm üretemiyordu.

EDUARDO’NUN KAFASI, KEREM’İN SOLU
Alanyaspor, Fatih - Furkan tandemli merkez defansıyla hücum organizasyonlarını başlatıp, topu sıkça rakip ceza alanına atıyor, sabırla golü arıyordu. İlk yarıdaki bu çalışkanlığının ödülünü, sağ kanattan Novais’in ceza sahasına ortasına iyi yükselen Eduardo’nun kafa golüyle aldı. Tam da oyunu orta alanda top alışverişine çevirecekti ki, akabinde hiç beklenmedik bir golü ağlarında gördü. Rakibin ofansta ayakta kalan tek unsuru Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahası yayının hemen önünde sert şutunda kontrpiyede kalan Marafona topun kaleye girmesini engelleyemedi. Bu gol, Kerem’in lig kariyerinde ilk kez sol ayağıyla goldü, herkes şaşkınlık içindeydi.

Haberin Devamı

JUANFRAN’LA KIRMIZI KART ŞOKU!
İkinci yarının başlarında Eduardo, ilk golün benzeri bir kafa vuruşu ile tribünleri ayağa kaldırdı, ancak Pena bu defa gole izin vermedi. Farioli, Davidson’u son yarım saatte oyuna sürerek skor almayı denedi ise de, 72. dakikada Juanfran’ın kırmızı kartla ihracıyla maçın kırılma anı yaşandı. Müsabaka boyunca Ömer Bayram, Nelsson ve Aanholt’un tekmelerine maruz kalan Juanfran’ın, taç çizgisinde Babel’e isabet eden irtifalı krampon teması Alanyaspor’u sahada eksiltti. 11-10’da bile maça hükmeden Alanyaspor maalesef Galatasaray’a takıldı. Turuncu-yeşilliler, bu hafta İstanbul’da çok kritik Kasımpaşa sınavında terleyecek. Avrupa iddiasını güçlendirmesi için bu maçtan kazançlı çıkması çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!