TURİZMCİNİN KDV ÇAĞRISI

Güncelleme Tarihi:

TURİZMCİNİN KDV ÇAĞRISI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 08:50

Kış sezonuna hazırlanan turizm sektörü 30 Eylül’de sona eren KDV indiriminin oteller ve konaklama tesisleri için mayıs ayına kadar uzatılmasını talep etti.

Haberin Devamı

OTELLER ve konaklama tesislerinin kış sezonunda da açık kalmasının yollarını arayan turizmciler 30 Eylül itibarıyla sona eren KDV indiriminin uzatılmasını istiyor. Pandemiden zarar gören sektörlerin başında turizmin geldiğini hatırlatan sektör temsilcileri, konaklama tesislerinin toparlanabilmesi için KDV indiriminin 2022 yılı mayıs ayına kadar uzatılmasını talep etti.

MAYIS AYINA KADAR UZATILSIN

Konaklama sektörü için KDV indirim uygulamasının mayıs ayına kadar uzatılması yararlı olacağını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Sektörlerin desteklenmesi amacıyla KDV oranı konaklamada yüzde 8’den yüzde 1’e, yeme ve içmede ise yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmişti. Bu indirimle yeme-içme ve konaklama sektörlerinde ciddi oranda iyileşme sağladı. Turizm sektörünün yaşadığı olumsuz süreç dikkate alınarak yapılan KDV indiriminin süresinin uzatılması gerekir. Biz bu destek sürecinin 2022 yılı mayıs ayına kadar devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 DESTEKLERİN SÜRMESİ LAZIM 

Turizm sektörünün kış sezonuna odaklandığını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise, “İşletmelerimizin faaliyetine devam etmesini sağlarsak kış sezonunu başarılı geçiririz. Şu anda sektörün ayakta kalabilmesi için kamu desteği büyük önem taşıyor. Bu nedenle KDV indirimi gibi sektöre yönelik desteklerin devam etmesi lazım. Turizmcilerin, KDV indirimi ve sektöre yönelik ekonomik paket destekleriyle kış dönemini geçirmeleri öncelikli hedefimiz. Bu sayede sonraki aşamada önümüzdeki yıla çok daha iyi hazırlanabilir ve iyi bir yıl geçireceğimize dair umutlarımızı yüksek tutabiliriz” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!