TURİZM İÇİN 3’LÜ FORMÜL

Güncelleme Tarihi:

TURİZM İÇİN 3’LÜ FORMÜL
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2021 10:04

İyi hizmet, doğru fiyat, verimli doluluk... Bizi en doğru sonuca götürecek ve turizm hareketimizin geleceği şekillendirecek denk. Yukarıda altını çizmeye çalıştığım bileşke bizim her daim pusulamız olma özelliğini korumalıdır. Zira bu bileşke bizi bugünden yarına hedefe taşıyacak anlayışın temelidir.

Haberin Devamı

BİZİ en doğru sonuca götürecek ve turizm hareketimizin geleceğini şekillendirecek denklem kesinlikle budur.

Yıllardır uygulamakta olduğumuz sistemi talep edildiği sürece yeterli ve de başarılı bulabiliriz. Ama diğer taraftan da mevcut sistemi artıları, eksileri anlamında masaya yatırıp tartışmamızın da geleceğe dönük mutlaka yararı olacağına inanmamız gerekiyor.

Tartışmayacağımız mesele ise “İYİ HİZMET, DOĞRU FİYAT , VERİMLİ DOLULUK” bileşkesinde atacağımız adımlar meselesidir.

“İYİ HİZMET” hiç şüphe yok ki zaten bizi rakiplerimiz karşısında avantajlı kılan en büyük gücümüzdür ve bu gücümüzü çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.

“DOĞRU FİYAT” çok hakettiğimizi düşündüğümüz rakamsal sonuçlara ulaşabilmemizin bugün olduğu kadar gelecekte de anahtarıdır.

Haberin Devamı

Yıllar içerisinde yaşadığımız çeşitli panik halleri nedeniyle attığımız yanlış fiyat adımlarının turizm hareketimize verdiği zararları çok iyi biliyoruz. Aynı yanlışları tekrar ederek doğru sonuca asla ulaşamayız.

“VERİMLİ DOLULUK” sadece her şey dahil hizmet ile her segmentten konaklama ünitelerimizde yaşadığımız bereketin kentimizin tarihi ve kültürel dokusuna da sirayet ederek daha verimli kazançlar elde etmemizi sağlayacak bir ilave katma değer oluşturması gerçeğidir.

Bu sayede ısrarla üzerinde durduğumuz “KİŞİ BAŞI TURİZM GELİRİMİZ’İN de” arzu ettiğimiz rakamlara gelmesi yönünde ivmeleneceğimizi unutmamalıyız.

Kayıplarımızın telafisi için özel bir çaba içerisinde olduğumuz bu sıkıntılı süreçte herhangi bir acil değişim ihtiyacından söz etmek belki çok anlamlı olmayabilir. Ancak yukarıda altını çizmeye çalıştığım bileşke bizim her daim pusulamız olma özelliğini korumalıdır. Zira bu bileşke bizi bugünden yarına hedefe taşıyacak anlayışın temelidir.

Turizmin başkenti Antalya yıllardır sürdürdürdüğü kaliteli hizmet başarısını mutlaka kültür turizminden de elde edeceği ilave katma değer ile taçlandırabilmenin yollarını zorlama inadından asla vazgeçmeyecektir.

Güzellikleri ile asırlar boyu dünya medeniyetlerine kucak açmış kadim kentimizde bu potansiyel fazlasıyla vardır. Önemli olan turizmin başkentine bu hakkını teslim etme bilinci ile herhangi bir yılgınlığa düşmeden mücadelemizi sürdürme azmimizdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!