TURİSTİ KANDIRAN ‘İFŞA’ EDİLSİN

Güncelleme Tarihi:

TURİSTİ KANDIRAN ‘İFŞA’ EDİLSİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 10:27

Antalya’da yabancı turistlerin yararlandığı bazı kuruluşların hastalardan fahiş ücret talep ettiği iddiası Antalya Sağlık Turizmi Derneği’ni (ANSAT) harekete geçirdi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da yabancı turist yoğunluğunun yaşandığı ilçelerde özel sağlık hizmeti veren bazı kuruluşların hastalardan fahiş ücret talep ettiği iddiası bünyesinde çok önemli sağlık tesisleri ve hekimleri barındıran Antalya Sağlık Turizmi Derneği’ni (ANSAT) harekete geçirdi.

HASAR ÇOK BÜYÜK

Side’de kulak temizleten Alman bir turistten ‘500 Euro tedavi ücreti’ alındığı iddiasını hatırlatan ANSAT Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yılmaz, Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Maalesef bu tür yanlış uygulamalar sektörümüze ağır darbe vuruyor. Hele ki bu uygulama yurt dışı medyada gündeme taşınırsa hasar daha da ağırlaşıyor.”

TAVAN FİYAT ÖNERİSİ

“Şu anki sistemde ciddi boşluklar var. Mesela tavan fiyat uygulaması yok. Fahiş fiyat ancak hasta şikâyet ederse gündeme geliyor. Çözüm için sektör temsilcilerinin yerel yönetim ve sivil toplumla bir araya gelerek ortak çözüm önerileri üretmesinden geçiyor. Bunu vakit kaybetmeden yapmazsak sağlık sektörü zarar görmeye devam edecek.”

PARA CEZASI YETMEZ

Haberin Devamı

“Önümüze çok ciddi vakalar geliyor” diyen Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Tavan fiyat önerisini de son toplantımızda gündeme taşıdık. Antalya’da Valilik, Büyükşehir, İl Sağlık, ATSO ve özel hastane temsilcileri ortak bir masa etrafında bir araya gelmeli. Sektöre zarar veren kapatma ya da para cezası ile kurtulmamalı. O kuruluş ifşa edilmeli” dedi.

İYİ ARAŞTIRILMALI

Yılmaz, şöyle devam etti: “Sektörümüzün disipline edilmesi lazım. Tabi bunu yaparken olayın tüm yönlerini araştıracağız daha sonra tarafı ifşa edeceğiz. Hiçbir kuruluşu zan altında bırakmak, haksız yere suçlamak doğru olmaz. Özellikle Antalya gibi özel bir kentte bu tür olaylara kesinlikle izin verilmemeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!