SÜTTE DESTEK GENİŞLEDİ

Güncelleme Tarihi:

SÜTTE DESTEK GENİŞLEDİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 10:44

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlanan kakarıyla, çiğ süt desteği 10 kuruştan 25 kuruşa çıkarıldı.

Haberin Devamı

TARIM ve Orman Bakanlığı’nın geçen hafta Resmi Gazete’de yayınlanan çiğ süt desteği, piyasada bulunan sütün arz fazlasını eritme adına sevindirici olarak değerlendirildi. Kararla satış yapılan her litre süt için 25 kuruş olarak belirlenen bu destekten yararlanmak isteyen üreticilerin, üyesi olduğu yetiştirici-üretici örgütüne ya da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

SÜTTE DESTEK GENİŞLEDİ

25 KURUŞA ÇIKARILDI

Süt işleyen fabrikalara ya da Et ve Süt Kurumu’na satış yapan üreticiler için geçen yıllarda verilen desteğin kapsamının genişletildiğini belirten Antalya Ticaret Borsası (ATB) Meclis Üyesi Hüseyin Simav, “Süt ve süt tozu üreticilerine, yapılan satış oranında verilen destek miktarı, 9 kuruştan 10 kuruşa çıkarılmıştı. Şimdi yeni bir artış daha yapılarak litre bazında verilen destek 25 kuruşa çıkarıldı. Üretici örgütlerine kayıtlı olan işletmeler, belirtilen sürelerde evraklarıyla başvurmaları haline teşvikten yararlanacaklar” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

SÜTTE DESTEK GENİŞLEDİ

EN AZ 6 AY BEKLENİYOR

Devletin piyasada bulunan sütün arz fazlasını eritmek verdiği bu desteği artırmış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Hüseyin Simav, “Tüm hayvanların kayıtlı olduğu Bakanlığın veri tabanında yer alan üreticilerin satış makbuzlarını Ulusal Süt Kayıt Sistemi’ne işliyoruz. Bakanlık satış oranında destek vermenin yanında arz fazlası ürünü de piyasadan çekip süt tozu yaptırıyor. Ama ödemeler, en az 6 ay sonra geldiği için üreticinin bugününe faydalı olmuyor. Ödeme sisteminde revizyona gidilip üreticinin desteğe daha hızlı kavuşması sağlanırsa sektöre faydası daha fazla olur” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!