SOKAK DÜĞÜNÜ BİZİ YAKMASIN

Güncelleme Tarihi:

SOKAK DÜĞÜNÜ BİZİ YAKMASIN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 09:22

1 Haziran kararları ile düğünlere izin verilmesi ekonomiyi hareketlendirdi. Düğün Saloncuları Sendikası Genel Başkanı Barış Ay ise kontrolsüz düğünler nedeniyle yeniden kapanma korkusu yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgını döneminde uygulanan kısıtlamalar, evlilik hazırlığında olan çiftlerin tüm işlemlerini askıya almasına neden olmuştu. 1 Haziran itibarıyla bu alandaki kısıtlamaların azaltılması ise sektörü yeniden hareketlendirdi.

KONTROL YOK
Hareketin Türkiye genelinde hissedildiğini kaydeden Düğün Saloncuları Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay, kontrolsüz biçimde yapılan sokak düğünleri nedeniyle endişeli olduklarını vurgulayarak, “Organizatör arkadaşlarımızın planladığı düğünlerde sorun yok ancak sokak düğünleri bizi korkutuyor” dedi.

DENETİM ŞART
“Yeniden kapanmak istemiyoruz” diyen Ay, “Sokakta, gözlemecide, kapalı pazarda düğün yapan var. Bu düğünlerde ne mesafe ne de maske önlemi oluyor. HES kodu bile sorulmuyor. Bizim talebimiz bu düğünlerin de denetlenmesi. Hatta bu düğünleri bizim görevlendirdiğimiz arkadaşlar denetlesin. Biz bu konuda Antalya Valiliği’ne başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKES KAZANIYOR
Düğünlerdeki artışın 50 farklı sektörü olumlu yönde etkilediğini kaydeden Ay, şöyle devam etti: “Düğün sektörü canlanınca pastacı, kuaför, tekstilci hatta taksici bile kazanıyor. Şu 7 günlük kısa sürede bile bu hareketin etkilerini hissettik. Her şeyin kontrollü gitmesi ekonominin canlanması anlamına gelir.

PROJEMİZ VAR
“Ayrıca ‘güvenli düğün’ projesi adı altında özel bir çalışma hazırladık. Bu çalışmayı ilgili tüm bakanlıklarla paylaştık. Eğer projemiz dikkate alınırsa hem yeni vakaların önüne geçilir hem de sektörümüzün yeniden kapanması riskini ortadan kaldırmış oluruz. Bu konuda kamu kurumlarından hassasiyet bekliyoruz. Erken önlem alırsak başarı şansızım artar.”

BAKMADAN GEÇME!