PAZAR ZENGİNLİĞİNDE KARARLI ADIMLAR!

Güncelleme Tarihi:

PAZAR ZENGİNLİĞİNDE KARARLI ADIMLAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 09:28

Belli pazarlara ağırlıklı bağlı olarak turizm yapmanın acısını en fazla hisseden kent sanırım turizmin başkenti Antalya’dır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Pazar zenginliği gerçeğinin hep farkındaydık; ancak belki de önemli ölçüde rahatlığın cazibesine kapılarak akış potansiyeli olan belirli pazarlara yönelmeyi ısrarla sürdürdük. Diğer tüm pazarlara ise nedense yıllarca sadece alternatif pazarlar gözüyle baktık.

Alternatif kavramı da aslında çok önemli bir vurgu içermesine rağmen içi pek doldurulamadı ve sözde kaldı. Oysa bugün görüyoruz ki söz konusu tüm bu alternatif pazarlar ve yeni ilave olan diğerleri potansiyeli doğrultusunda doluluğa anlamlı katkılar yapabilecek konuma gelmiştir.

Söz konusu irili ufaklı tüm bu pazarlar zaman içerisinde daha da geliştikçe belki de ağırlıklı pazar anlayışı da o eski günlerindeki mutlak belirleyici konumunda olmayacak.

Pandemi girdabından çıkan ve ekonomisi bir şekilde gelişme gösterebilen pek çok ülke insanı da artık giderek daha fazla oranda tatil planları içerisinde olmaya başladığına göre pek çok yeni pazarı ülkemiz ve kentimiz adına cezbedecek adımları kararlılıkla atmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bugün güzel kentimizde tatil yapmakta olan pek çok ülke turistini bir zamanlar çok iyi değerlendirememiş olsak da şimdilerde ne derece önemli olduklarını çok daha iyi algılayabiliyoruz.

Ürün ve hizmet kalitemizle yeni yeni tanışan söz konusu tüm bu ülkelerin zaman içerisinde turizm hareketimize önemli katkılar yapmayı sürdüreceklerine dair herhangi bir kuşkumuz olmamalıdır.

Ayrıca pazar zenginliğinin aynı zamanda büyük ölçüde bir kültür zenginliği anlamına geldiğini de unutmayalım.

Sadece belli bazı kültürlerin ağırlıklı hakimiyetinde değil aksine pek çok farklı kültürün ayrı ayrı sahne aldığı bir yelpazede yol almak turizm hareketimize derinlik kazandırarak arzu ettiğimiz ekonomik katkıyı da mutlaka yapacaktır.

Bu yol belki de yıllardır içinde bulunduğumuz kısır döngüden bizi kurtaracak yol neden olmasın?!

Turizmin başkenti Antalya’ya dünyanın her köşesinden uçaklar insin ve bu pazar zenginliği aynı zamanda büyük bir kültür zenginliğine dönüşerek kentimizi nitelikli turizm ile buluştursun istiyoruz.

Antalya'mız eşsiz bir tatil kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda geniş ilgi uyandıran bir kültür ve sanat kenti olsun istiyoruz.

Haberin Devamı

Giderek etkinliğini çok daha fazla hissetmekte olduğumuz pazar zenginliği anlayışı, kuşkusuz gücümüze ihtiyacımız olduğunu çok iyi bildiğimiz yeni güçler katacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!