Ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:34

Ödüller sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TEMİZ Çevre Derneği'nce (TÇD) gelenekselleştirilen 'Çevre ve Hayvan Sevgisi' konulu okullar arası resim ve fotoğraf yarışmalarının 3'ncüsünde ödüller sahiplerini buldu.
Aslı Altan'ın başkanlığında ressam ve TÇD üyelerinden oluşan jüri, ilk ve ortaokul öğrencilerinin yarışmaya gönderdiği 240 adet kuru boya, pastel boya, karakalem ve suluboya çalışması resimleri titizlikle inceleyip, her biri farklı 'çevre' ve 'hayvan sevgisi' mesajları içeren eserleri derecelendirdi.
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisler'de düzenlenen ödül töreninde önce TÇD'nin hizmetleri perdeye yansıtılarak anlatıldı. TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat sonuçları açıkladıkça heyecan doruğa çıktı. Eserleri dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri, anne ve babaları sevinç çığlıkları attı.
TÇD Başkanı Rosenblat ve yönetim kurulu üyeleri, eserleri ilk 3 dereceye giren, mansiyona layık görülen öğrencilerin boyunlarına madalya taktı, para ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Doğadan, temiz çevreden, hayvanlardan uzak kalan çocuklara çevre ve hayvan sevgisini aşılamak amacına yönelik resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlediklerini belirten Rosenblat, katılımcı sayısının her geçen yıl arttığına da dikkat çekti. Rosenblat, şunları söyledi;
"Bu yılki yarışmanın konusu 'hayvan sevgisi' oldu. Çocuklarımızın çevrelerinde tanıdıkları hayvanları resimlemelerini istedik. Yarışmamız ilkokul ve ortaokul kategorilerinde yapıldı. Çocuklar, hayal ettikleri çevre ve hayvan sevgisini kâğıt tuvaller üzerine içlerinden geldiği gibi yansıttı."
DERECEYE GİRENLER
İLKOKULLAR ARASI
1. Asya Yılmaz (Döşemealtı Yeşilbayır İlkokulu)
2. Mert Tunç (Özel Antalya Sınav İlkokulu)
3. Deren Naz Semerci (Aslanlar İlkokulu)
ORTAOKULLAR ARASI
1. Deniz Kolcu (İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu)
2. Ferhat Öner Döşemealtı Yeşilbayır Ortaokulu)
3. Ahmet Alkaç (Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu)
MANSİYONLAR
Harun Güneş, Yağmur Mavituna, Murat Can Ateş, Yağmur Aslan, İrem Yıldız, Büşra Dilmaç, Gülseren Şahin, Pınar Tav, Hanife Şahin, Betül Düşünceli, Şefika Uluçay, Ayşenur Vermez, Sıla Göden, Muhammet Mustafa İnanç, Safiye Uzar, Erkan Parlak.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!