Muratpaşa'da 23 Nisan kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada 23 Nisan kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 16:53

Muratpaşa'da 23 Nisan kutlamaları

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamaları kapsamında koltuğunu devralan çocuk başkan Rıfat Sönmez, 'Çocuk İnceleme Birimi' kurulması talimatı verirken, Çocuk Meclisi'nde, çocuk istismarına asla sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Muratpaşa Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törende çocuklar, 'İstiklal Marşı' ve 'Andımız'ı okudu. Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Çocuklar, sadece bugün sevinsin, tören yapılsın diye verilmiş bir bayram değil 23 Nisan. Çocuklarımıza kafa yoralım, onları nasıl mutlu ederiz, ülkemizi nasıl geleceğe taşırız diye ortaya konulmuş bayramdır 23 Nisan" dedi.

ULUSAL EGEMENLİĞE DÜŞMANLIK EDİLMESİN

'Yaşasın 23 Nisan, yaşasın Türkiye'nin aydın, sevgi dolu geleceği çocuklarımız, özgür dayanışmamız' diyen Başkan Uysal, şöyle devam etti:

"Birileri diyor ki; ulusal egemenlik yoktu, biz getirdik. Halkın iradesi tahakkuk etti. Hadi oradan sende, hadi oradan. Her gün yargının alanını, insanların özgür iradelerini beyan etmelerini, halkın haber alma hakkını daraltıyorsun. Tek ses, tek tip toplum üretmek için her türlü çabayı gösteriyorsun. Ülkede kaos yaratıyorsun, insanları korkudan toplanamaz, iradelerini beyan edemez hale getiriyorsun, ulusal egemenliğe düşmanlık ediyorsun canım kardeşim, aynı geminin güvertesindeyiz, böyle mutlu olamayız."

23 NİSAN BAŞKANI, 'ÇOCUK BİRİMİ' İSTEDİ

Başkan Ümit Uysal, daha sonra bayram geleneğine uyarak koltuğunu ilkokul öğrencisi Rıfat Sönmez'e bıraktı.

"Gözünüz arkanızda kalmasın" diyerek koltuğu devralan Rıfat Sönmez'in ilk talimatı Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen'e, 'Çocuk İnceleme Birimi' kurulması oldu.

Başkan Yardımcıları Defne Aydın, Defne Kurnaz ve Kaya Kayalıoğlu ile birlikte Muratpaşa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Rıfat Sönmez, "Çocuklar zor bir dönemden geçiyor. Kötü alışkanlıklara başlıyor, kötü muamelelere maruz kalıyor. Bunun önlenmesi lazım. Çocukların kötü muamelelerden korunması için Çocuk İnceleme Birimi kurulmasını istiyorum. Başkanlığım süresince, Muratpaşa'da, altta kalanın canı çıkmayacak, komşularım" dedi. Çocuk Başkan Yardımcısı Kaya Kayalıoğlu'nun 'Çikolata evi yapılsın' talebi ise tüm katılımcıları güldürdü.

ÇOCUK 'İSTİSMARA' SERT TEPKİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muratpaşa'daki öğrencilerin oluşturduğu Çocuk Meclisi de özel oturumla toplandı. Meclis üyeleri, haksızlığa uğrayan çocuklar anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öğrencilerden Ekin Su Gökmen'in başkanlık yaptığı oturumu Belediye Başkanı Ümit Uysal da takip etti. Çevre sorunları başta olmak üzere duyarlı oldukları konular hakkında görüşlerini belirten meclis üyeleri, çocuk istismarına asla sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİ VE ŞOVLARI

Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen program çerçevesinde ayrıca, Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evleri ve Etüt Merkezi korolarının, 'Torunlara Şarkılar' adlı mini konseri, Başar Koleji, Muratpaşa ve Konyaaltı Maarif Kolejleri ile Maarif Kid'in gösterileri, TED Antalya Koleji'nin 'Atatürk Çocukları Korosu' dinletisi ve Ramazan Savaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin ritim şovu ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!