MOLOZ İÇİNDE KAÇAK KESİM

Güncelleme Tarihi:

MOLOZ İÇİNDE KAÇAK KESİM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2019 10:40

Antalya’da modern, hijyenik kesim noktaları yerine boş arazilerde kaçak kurban kesimi yapanlar yine kent imajına darbe vurdu.

Haberin Devamı

NAKLİYE ARACINDA KURBAN KESTİLER
ANTALYA’da uzun yıllar sonra hayata geçirilen ve vatandaşlara ücretsiz kurbanlık kesimi imkânı tanıyan milyonluk Hayvan Borsası projesi bile kaçak kesimlerin önüne geçemedi. Sıra beklemek istemeyen vatandaşlar boş arazilerde, ilkel koşullarda yapılan kaçak kesimlere yönelince işte bu görüntüler ortaya çıktı.
MERDİVENE ASTILAR
Bu fotoğraflar Gazi Bulvarı’nda çekildi. Bir benzinlik arkasındaki boş araziyi kurban kesim alanına dönüştürenler, derme çatma kurdukları kesim çadırlarında kesim ve paketleme yaptı. Kesim alanın diğer bölümünde ise nakliye aracının dorsesinden gelişi güzel uzatılan merdivene asılan kurbanlıklar ilkel koşullarda parçalandı. Parçalanan etler uzun süre yakıcı güneşin altında kaldı.
KESİMLER SAĞLIKSIZ
Kent imajına zarar veren görüntülerle ilgili Hürriyet’e konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, şöyle dedi: “Gerçekten üzülüyoruz. Yerel yönetimler vatandaşa son derece modern imkanlar sundu. Buna rağmen kaçak kesimi önleyemedik. Kesim için acele eden vatandaş boş arazilerde sağlıksız kesimler yaptı. Üstelik burada yapılan kesimlerde etin çoğu çöpe gitti.”
TOPLUM SAĞLIĞI ETKİLENİYOR
“Biz kesimlerin veteriner hekim kontrolünde yapılması ile ilgili defalarca uyarı yaptık. Etlerin güneş altında kalması uygun olmayan koşullarda saklanması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Lütfen kaçak kesim noktalarından uzak duralım. Bu hem kurban kesenler hem de toplum sağlığı açısından çok önemli.”

BAKMADAN GEÇME!