Kullanan çok denetim yok!

Güncelleme Tarihi:

Kullanan çok denetim yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2019 10:42

Antalya’da özellikle 13-16 yaş aralığındaki çocuklar tarafından yaya, bisiklet yolları ve sahillerde kullanılan ATV, scooter, ginger, mypet gibi araçların kiralanma sürecindeki yasal boşluk kazalara davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

YASA YOK TEHLİKE BÜYÜK
Antalya’da özellikle turizm niteliği olan ilçelerde kullanılan ATV, scooter, ginger, mypet gibi araçlar trafik güvenliğini tehdit eder hale geldi. Araçların kirlanma süreciyle ilgili yaşanan yasal boşluklar tartışma konusu olurken, sivil toplum kuruluşları, özellikle 13-16 yaş aralığındaki çocukların ilgisini çeken araçların emniyet kontrollerinin yapılmasını, kiralama sürecinin ise daha detaylı ve zor hale getirilmesini istiyor.
KURALSIZLIK VURGUSU
bisiklet haricindeki tüm araçların denetime tabi olması gerektiğini söyleyen Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Özellikle Antalya halkının yoğun kullandığı bir alan olan Konyaaltı Sahili’nde kuralsızlığa son verilmeli. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin acil tedbir alması gerekir. İşgal altındaki sahil bandında denetimler sıklaştırılmalı. Araç kiralayan işletmeler disipline edilmeli” diye konuştu.
YASAL DÜZENLEME ŞART
Pedal gücü dışında hareket eden her türlü aracın bisiklet yollarında kullanımının kurallara aykırı olduğunu dile getiren Antalya Bisiklet Derneği Başkanı Osman Çakır, “Bisiklet yollarını kullanarak kazalara sebep olan ATV, scooter gibi araçların sürücülerine karşı uyarı dışında bir cezai yaptırım yok. Bu alandaki yasal boşluğun yeni düzenlemelerle kurala bağlanması gerekiyor. Bu tür araçların kullanımı için ehliyet şartı getirilmeli. Can güvenliğini tehdit eden davranışlara karşı denetim yapılmalı ve trafik cezası uygulanmalı. İşaretler ve uyarı levhalarıyla herkesin kurallar hakkında bilgi sahibi olması sağlanmalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!