‘KISA MESAJLA’ ÜCRETSİZ MASKE

Güncelleme Tarihi:

‘KISA MESAJLA’ ÜCRETSİZ MASKE
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2020 10:39

İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya’daki eczanelerde de ‘ücretsiz maske’ dağıtımı başlıyor. Vatandaş, cep telefonuna gönderilen kısa mesajla en yakın eczaneden maske temin edebilecek.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği iş birliğiyle İstanbul ve Ankara’da başlayan eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımı bu hafta Antalya’da da başlayacak. Bakanlığın Reçetem sistemine eklediği yeni bir pencere üzerinden maske kayıtlarının izlenebilecek. Bu amaçla Antalya’daki bütün eczanelerde bulunan maskeler ecza depolarında toplandı. Sağlık Bakanlığı tarafından kente gerekli maske temini sağlandıktan sonra dağıtım tek merkezden programlanacak. Uygulama, eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacak.

‘KISA MESAJLA’ ÜCRETSİZ MASKE

HIZLI VE GÜVENLİ DAĞITIM
Maske dağıtım süreci ile ilgili Hürriyet Akdeniz’e konuşan Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, “Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alındı. İlk uygulama İstanbul’da başladı. Antalya’da çıkacak kararı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘REÇETEM’ SİSTEMİNE İŞLENECEK
İstanbul ve Ankara’daki eczanelerin bir depo üzerinden maske talebinde bulunabildikleri bilgisini veren Ertekin, şunları söyledi: “Talepler Bakanlık tarafından takip ediliyor. 20-65 yaş arasındaki vatandaşların her birine 10 gün için 5 maske veriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajlardaki kodu eczanelerde çalışanlara bildiren herkes maske alabilecek. Eczacılarımız, bu kodu Reçetem sisteminde açılmış olan yeni butona girecek.”

TELEFONUNUZA MESAJ BEKLEYİN
Dağıtım için lojistik alanında tüm hazırlıkların yapıldığını duyuran Ertekin, uygulama başladığında Sağlık Bakanlığı’ndan gelen talepler doğrultusunda her eczaneye kararda belirtilen miktarlarda maske gönderileceğini açıkladı. Ertekin, “Ecza depoları bizim lojistiğimizi sağlıyor. Her depo maskeleri bölgesindeki eczanelere ulaştıracak. Daha sonra hastalara maskelerinin hangi eczaneden alabileceklerine ilişkin bilgilendirme mesajları gitmeye başlayacak. Sağlık Bakanlığı yeterli sayıda maske desteği sağladığında ve maskeler depolar kanalıyla bize ulaştığında mesajlar Antalya’da geniş kitlelere ulaştırılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İNTERNETTE YAYINLANACAK
Ertekin, sözlerine şöyle devam etti: “Eczacılar, birinci basamak sağlık sunucusu olarak halk sağlığını korumak adına bu süreçte önemli bir görev üstlendi. Pandemiyle mücadelede en ön safta hizmet veriyoruz. Meslektaşlarımız bu işi büyük bir titizlikle yapacaktır. Bakanlığın bildirileri geldiğinde odamızın internet ve sosyal medya sayfalarında yayınlanacak. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!