KANSER SERVİSİNDE KORONA KORKUSU

Güncelleme Tarihi:

KANSER SERVİSİNDE KORONA KORKUSU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 09:09

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nün bekleme alanlarında yaşanan yoğunluğun Kovid-19 salgını riskini artırdığını belirten hasta ve hasta yakınları, çözüm için ortak dilekçe ile Başhekimlik ve CİMER’e başvurdu.

Haberin Devamı

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yaşanan yoğunluğun sosyal mesafe uygulamalarıyla azaltılmasını isteyen hasta ve hasta yakınları, önlem alınması için ortak bir dilekçeyle hastane yönetimine ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuru yaptı. Kanser tedavisi görürken Kovid-19’a yakalanma korkusu yaşayan 69 hasta, oluşan kuyruklarda ve bekleme alanlarında yaşadıkları endişeyi dile getirerek acilen önlem alınmasını istedi.

KORONAVİRÜS ENDİŞESİ
Kemoterapi alan annesinin 2 metre yanına kimsenin yaklaşmaması gerektiğini, fakat uzun bekleme süresinde diğer hastalarla yan yana oturmak zorunda kaldıklarını söyleyen Semra Yeşilyurt, “Ağır tedavi süreci yetmiyormuş gibi bir de saatlerimizi burada balık istifi gibi geçiriyoruz. Böyle dip dibe otururken aslında koronavirüse davetiye çıkarıyoruz. Hasta ve hasta yakınları olarak bir nüshasını 4 Kasım’da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne verdik. Üzerinden bu kadar zaman geçti ama bekleme alanlarında henüz bir düzenleme yapılmadı” dedi.

Haberin Devamı

YIĞILMALAR YAŞANIYOR
Kurumlara yazdıkları ortak dilekçede, pandemi ve kış koşulları nedeniyle mağduriyetler yaşadıklarını dile getiren hasta ve hasta yakınları, sıra bekledikleri anların fotoğraflarını da başvuruya ekledi. Dilekçede, güvenlik görevlilerinin kontrolü ile girişlerin sağlandığı hastane kapısında ve hastalara barkot sırası veren görevlinin önünde yığılmalar yaşandığı belirtilerek çözüm istendi.

BEKLEME ALANI KALABALIK
Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “İçerideki bekleme salonu kapasitesi ve oturma alanları hasta yoğunluğuna karşı yetersiz olduğundan, pandemide hem kanser hastaları hem de çalışanlar için çok büyük risk oluşturmaktadır. Hava soğuk olduğunda herkes içeri alındığı için çok fazla yığılma olmaktadır. İnsanlar arka arkaya, omuz omuza durmaktadır. Kemoterapi ünitesinden sabah çok erken randevu almamıza rağmen sıra ancak saatler sonra gelmekte, dolayısıyla pandemi döneminde azami özen gösterilmesi gereken kanser hastaları bu sıkışık ortamda beklemek zorunda kalmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

BEKLEME ALANLARINA YENİ DÜZEN
Hastaların şikâyet ve taleplerini aldıklarını belirten Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yönetiminden yapılan açıklamada şöyle bilgi verildi: “Fiziksel düzenlemelerle ilgili talepler oluşturuldu. Teknik Hizmetler ve Destek Hizmetleri birimlerimize bekleme alanlarında yeniden bir düzenleme yapılması için talimat verildi. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü de hastaların yazdığı dilekçeye istinaden bizden bu konuda bilgi istemişti. Müdürlük ile görüşüp cevabımızı ilettik. Hastanemizde yapılmakta olan sosyal mesafe düzenlemeleriyle ilgili bilgi verdik.”

HASTALARLA TEK TEK GÖRÜŞÜLÜYOR
Hem hastaları mağdur etmemek hem de koronavirüs tedbirlerine uygun koşulları oluşturmak adına gerekli değişikliklerin yapıldığını belirten hastane yetkilileri, “İl Sağlık Müdürlüğü ve CİMER’deki ilgili birimler, hastalarla tek tek irtibata geçerek bu konu ile ilgili cevap oluşturuyor. Biz de Kovid-19 salgını şartlarında tüm hastalarımızın sosyal mesafe koşullarına uygun hizmet almaları için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!