Kanser Hastaları
Kanser Hastaları Haberleri
Adana'da sahte reçeteyle vurgunda yeni gelişme
Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, 12 milyon 523 bin TL vurgun yapan şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Bir eczacının doktorlardan birine komisyon olarak anlaştığı rüşveti gönderirken açıklama kısmına ‘Zehir zıkkım olsun’, ‘Zıkkımın kökünü ye’ gibi ifadeler yazdığı belirlendi.
Sahte reçeteyle 12 milyon 500 bin TL'lik vurgunda yeni gelişme! Parayı gönderirken...
Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, 12 milyon 523 bin TL vurgun yapan şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Bir eczacının doktorlardan birine komisyon olarak anlaştığı rüşveti gönderirken açıklama kısmına ‘Zehir zıkkım olsun’, ‘Zıkkımın kökünü ye’ gibi ifadeler yazdığı belirlendi.
Son dakika haberi: CHP'nin 'bedava aşı' iddiası... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca belgelerle tane tane anlattı!
Son dakika haberi... Merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu. CHP'nin "bedava aşıya para veriliyor" iddiasına belge gösterip tane tane yanıt veren Bakan Koca, "Üretici firma, aşıyı ülkeye bedavaya bağışlar mı? Bunun akılla izahı var mı?" diyerek tepki gösterdi. Bakan Koca, kademeli normalleşme sürecinde 65 yaş üstü için il bazlı kararlar alınabileceğini belirtti. Ayrıca tam kapanmanın düşünülmediğini ifade etti.
Sanatçı Hüner Coşkuner son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede 4 Şubat Perşembe günü hayatını kaybeden sanatçı Hüner Coşkuner, bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Hüner Coşkuner'in yakın arkadaşı Gül Erda anlattı: Annesi şokta
Kansere yenik düşen Hüner Coşkuner’in yakın dostu Gül Erda, sanatçının vefatının 95 yaşındaki annesini çok etkilediğini söyledi: “Hüner, hastalığını annesinin duymasını hiç istemiyordu. Annesi şu an şokta.”
Hep gülen gözlerle baktın hayata... Hüner Coşkuner'in ardından
Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi gördüğü hastanede 58 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının vefatı ünlü isimleri yasa boğdu.
Son dakika haberi! Hüner Coşkuner hayatını kaybetti
Son dakika haber... Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi gördüğü hastanede 58 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı yıllar önce CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında 'Vasiyetim var aileme. Allah gecinden versin. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel. Küpelerimle gömülmek isterim.' ifadelerini kullanmıştı.
'Kanser hastaları, pandemi nedeniyle kontrollerini aksatmamalı'
ANKARA'da Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Yamaç, kanser hastalarının pandemi nedeniyle kontrollerini aksatmaması gerektiğini söyleyerek, "Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen kontroller tanı ve tedavi süreçlerinde aksamalara neden oluyor. Bu aksamalar da sinsice ilerleyen onkolojik hastalıkların erken teşhis olanağını ortadan kaldırarak, tedaviden istenilen sonuçların elde edilmesini engelliyor" dedi.
“Doğru tedbirler alındığında pandemi kanser tedavilerine engel değil”
Dünyada her geçen yıl kanser vakalarında artış gözleniyor. Tüm hayatı etkileyen bu hastalık pandeminin de ortaya çıkmasıyla daha da korkulur hale geldi. Peki pandemi kanser hastalarını nasıl etkiledi? Hastalar tedavilerine devam etmekten korkuyor mu? Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman önemli açıklamalarda bulundu ve yapılan çalışmaları anlattı.
7 SORU 7 YANIT | Covid-19 ile kanser ilişkisi hakkında merak edilenler
Kanser, dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bu yüksek oran bir de koronavirüs salgını ile birleşince kanser hastalarının dikkat etmesi gereken çok daha fazla nokta ortaya çıkıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında kanser hastalarının Covid-19 ile ilgili merak ettiklerini Tıbbı Onkoloji, İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Karagöl’e sorduk.
Aşılama takvimi ile ilgili kanser hastaları için çağrı!
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD), Kovid-19 bulaşması ve Kovid-19'a bağlı ölüm riski açısından en riskli grupta bulunması nedeniyle kanser hastalarının aşılama takviminde öncelikli grup içinde yer alması çağrısını yaptı.
Teknoloji ilerledikçe kanser hastalarının umudu artıyor
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde her yıl ortalama 18 milyon kişiye kanser tanısı konuyor, 9 milyonu aşkın kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bununla birlikte kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmelerle hastaların yaşam süresi önemli ölçüde artıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle uzman hekimlere kanser tedavisinde umut vaat eden son gelişmeleri sorduk. Kanser hastaları ve yakınlarıysa pandemi döneminde yaşadıklarını anlattı...
Örtülü stres kanser hücrelerini uyandırıyor!
Fobi tarzında bir hastalık korkusunun ortaya çıktığını belirten Pskiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hastalık fobisi olan kitlenin çoğaldığını ve hastanelerin risk altında olduğunu vurguluyor. Bazı bireylerde örtülü strese de rastlandığını ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Örtülü stres, duygularını bastıran kişilerde çok oluyor. Duygu ifadesine izin vermedikleri için devamlı stres bağışıklık sistemini bastırıyor. Örtülü stres, vücuttaki uyuyan kanser hücrelerini uyandırır ve kişide kanser başlar” dedi.
Kanser Hastaları Covid-19 Aşısını Olmalı mı?
Çok yakın bir zaman içerisinde risk grubunda olan insanlara COVID-19 aşısı yapılmaya başlanacak. Kanser hastaları ve yakınlarının “Kanser hastalarına COVID-19 aşısı yapılmalı mı?” sorusunun yanıtını merak ettiğini vurgulayan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, önemli bilgiler verdi.
Arı sütü nedir? Arı sütünün faydaları nelerdir? Arı sütü hangi hastalıklara iyi gelir?
Arı sütünün gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kimlerin kullanması sakıncalıdır? Arı sütü ile merak ettiğiniz her şeyi Diyet Uzmanı Merve Tığlı Çınar anlatıyor.
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü?
Kanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
Üç hâkimden kritik kanser ilacı kararı
İstanbul’daki 3 ayrı iş mahkemesi, aylık masrafı 50 bin lirayı bulan kanser ilaçları ile ilgili önemli kararlar verdi. Mahkemeler, yargılama bitene kadar söz konusu ilaçların SGK tarafından karşılanmasına karar verdi. Kararlarda, “Yaşam hakkı her türlü haktan üstün, birincil haktır” vurgusu öne çıktı.
Son dakika haberleri: Balon balığı ile ilgili dikkat çeken gelişme! 1 gramı 1 milyon euro...
Balon balıkları ile ilgili dikkat çeken bir son dakika haberi daha geldi. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özoğul, balon balıklarında bulunan tetrodotoksin (TTX) zehrinin 1 gramının 1 milyon eurodan daha fazla olduğunu ve bu zehrin mikroorganizmalar tarafından üretilmesi için çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Prof. Dr. Özoğul, "Balon balığında bulunan TTX zehri, yurt dışında ileri seviyedeki kanser hastalarının ağrılarının dindirilmesinde kullanılıyor" dedi.
Kanser hastalarına önemli uyarı; kovid-19 aşısını kemoterapiden 2 hafta önce yaptırın
Koronavirüs aşısının Türkiye'de uygulanmaya başlayacağı bugünlerde aşının uygulanacağı hasta grupları da merak ediliyor. Çin'in Sinovac firmasına ait CoronaVac aşısının Faz 3 çalışmalarına Türkiye'nin de katıldığını hatırlatan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Arslan, "Aktif kemoterapiye başlamadan 2 hafta önce ya da tedavi tamamlandıktan 3 ay sonra aşılama yapılması hastayı daha çok koruyacaktır" dedi.
Virüse karşı bağışıklığı güçlendirmek için ev yapımı yoğurt yenmeli
Pandemi dönemi için öneriler veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Akdere, “Çörek otu, tarçın, karanfil, evde yapılmış yoğurt tüketmek önemli. Alkol, sigara tüketimi bağışıklığı zayıflatan durumlar, bunlardan kesinlikle uzak durulmalı” dedi.
Polio aşısı nedir? Çocuk Felci (Poliomyelit) Hastalığı tedavisi ile ilgili bilgiler
Poliomiyelit, üç tip enterovirüs (poliovirus tip 1, 2 ve 3) kaynaklı bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Poliomiyelit aynı zamanda 'çocuk felci' olarak da bilinir, çünkü genellikle küçük çocuklarda ve çocuklarda felce neden olur. Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır. Çocuk felcinin iki farklı aşısı mevcuttur. İşte polio aşısı ve çocuk Felci (Poliomyelit) hastalığı hakkında detaylı bilgi...
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiler; tek masada, iki zorlu kanser ameliyatı
Türkiye'de bir ilk, Okmeydanı'ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirildi. 72 yaşındaki bir hastaya aynı anda hem akciğer hem gırtlak kanseri ameliyatı yapıldı.
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiler... Tek masada, iki zorlu ameliyat!
Türkiye'de bir ilk, Okmeydanı'ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirildi. 72 yaşındaki bir hastaya aynı anda hem akciğer hem gırtlak kanseri ameliyatı yapıldı.
Pandemi sürecinde kanser hastaları nelere dikkat etmeli?
Tüm dünyada Covid-19 pandemisinin olumsuz etkileri her geçen gün artıyor. Bu durum özellikle tedavi ve takipleri devam etmesi gereken kanser hastalarının koronavirüs endişesi ile kontrollerini ertelemesine neden olabiliyor. Aynı şekilde hali hazırda kanser hastası olduğunu bilmeyen ancak fark ettiği belirtilerle ilgili doktora başvurmakta geciken kişiler de erken tedavi şansını kaçırabiliyor.
“Kanser hastaları zatürre ve grip aşısını yaptırmalı”
Kansere bağlı ölümler içerisinde akciğer kanserinin hâlâ birinci sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan İç Hastalıkları ve Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Can, “Hekimler olarak akciğer kanseri konusunda uyarı yaparken sık karşılaştığımız ‘hiç sigara içmemiş kişilerin de akciğer kanseri olduğu’ savunması son derece yanlıştır. Ağır sigara içen bir kişide akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 30'lara çıkarken, hiç sigara içmeyen birinde ise bu risk yüzde 1'den bile daha düşüktür. Ayrıca kanser hastalarının immün sistemi zayıf olduğundan zatürre ve grip aşılarını mutlaka yapmaları gereklidir” dedi.
Meme kanserinde beslenme nasıl olmalı?
Meme kanseri kadınlarda görülen en yaygın kanser türüdür. Birçok faktör meme kanserinde risk oluşturabilir. Genetik faktörler kadar çevresel faktörler de meme kanserinde önemli rol oynamaktadır. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çitgez, meme kanserinde dikkat edilmesi gereken konulardan birinin beslenme olduğunu söylüyor. Çitgez, “Yapılan araştırmalarda beslenme düzeninin ve obezitenin meme kanseri riskini ve sağkalımı önemli ölçüde etkiliyor” diyor.
KANSER SERVİSİNDE KORONA KORKUSU
Uzmanından ‘salgında tedavilerinizi aksatmayın’ önerisi
Koronavirüs salgınından dolayı vatandaşın kendini koruma amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ettiğini dile getiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, “Özellikle kanser hastaları bu dönemde tedavilerini aksatmamalı. Kanser olabilecek bulguları olan hastaların da mutlaka kontrol için hastanelere başvurmaları gerekli” dedi.
Koronavirüs Sürecinde Meme Kanseri Hastalarına 10 Hayati Öneri
Yaşamı tehdit eden koronavirüste meme kanseri hastaları en riskli grup içinde yer alıyor. Pek çok kişi koronavirüs endişesi ile hastaneye gitmek istemediği için erken tanı şansını yakalayamıyor ya da tedavisini aksatabiliyor.
Onkoloji nedir? Onkoloji uzmanı ne demek? Onkoloji uzmanı neye ve hangi hastalıklara bakar?
Kanser ve tümör gibi hastalıklar ile ilgilenen bilim dalına Onkoloji denilmektedir. Özellikle kanser hastaları tedavi amacıyla Onkoloji bölümüne giderler. Onkoloji nedir? Onkoloji uzmanı ne demek? Bu konuda tüm detayları sizler için ayrıntılarıyla derledik.
Algoloji nedir? Algolog ne demek? Ağrı tedavisi uzmanı (Algolog) neye ve hangi hastalıklara bakar
Vücudun herhangi bir noktasında çıkan ağrıları inceleyen tıp alanına Algoloji denilmektedir. Bu ağrılar ise bazen farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Ağrıların tanısını da doğru şekilde konulması gerekir. Algoloji nedir? Tüm ayrıntılarını sizler için derledik.
Pıhtı atması nedir, neden olur?
Damarlarda biriken yağ ve kolesterol gibi maddelerin bazı bölümlerinin koparak yukarıya kan akımıyla gitmesiyle oluşan pıhtı atması, ciddi sonuçlar doğuran ve önemsenmesi gereken bir hastalık olarak biliniyor. Uzmanlar, toplumda 'pıhtı atması' denilen ve ölüme kadar gidebilen ciddi risklere yol açan sağlık sorununun ciddiye alınması gerektiğini söylüyor. Peki, pıhtı atması nedir, neden olur?
Pandemide Kanser Hastalarının En Çok Sorduğu 6 Soru
COVID-19 pandemisi herkesin hayatında birçok düzeni değiştirdi. Kanser hastalarında da bu sürecin biraz daha artmış kaygıları barındırdığını belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, kanser hastalarının bu süreçte tedavi, beslenme ve grip-zatürre aşıları ile ilgili olarak en çok merak ettiği 6 soruyu cevaplandırdı.
Küçük Özge’den ’Saçım saçın olsun’ kampanyasına destek
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde 9 yaşındaki Özge Lal Ünal, ’Saçım saçın olsun’ kampanyasına destek amacıyla kanser hastaları için saçını bağışladı. Kuaför Hüsnü Yüksel, destek vermek isteyen kadınların saçını ücretsiz kesiyor.
Grip aşısı gripten ne kadar koruyor?
Grip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, “Hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır” dedi.
Grip aşısı vücutta koruyuculuk sağlar mı?
Grip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır dedi.
Kanser hastalarına aşı uyarısı
Hem Zatürre Hem Grip Aşısını Kimler Yaptırmalı?
Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19’la mücadele sürerken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, son günlerin en çok konuşulan konusu olan zatürre ve grip aşıları hakkında bilgi verdi, iki aşıyı da yaptırması gereken hasta grubunu açıkladı.
Zatürre Aşısı Koronavirüsten Korur mu?
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aydanur Mihmanlı; zatürrenin nasıl bulaştığı, zatürre aşısının Covid-19'a karşı koruma etkisinin olup olmadığı, kimlerin, ne sıklıkla ve hangi mevsimlerde zatürre aşısı olabileceğine dair bilgi aktardı.
Grip ve zatürrenin önlenmesi için aşı en etkili yol
“3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” kapsamında zatürre ve grip aşısı hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Kaya, “Aşı, bulaşıcı hastalıkları önleme ve toplum sağlığını korumada en etkili ve güvenilir koruyucu sağlık hizmetidir” dedi.
Zatürre aşısının koronavirüse karşı özel bir koruyuculuğu var mı?
Zatürre aşısı, koronavirüs salgınında gündeme gelen konuların başında geliyor. Aşıyı yaptırmanın koronavirüsten koruyabileceği düşünülüyor. Peki, zatürre aşısı koronavirüsü gerçekten engeller mi? Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, konuya açıklık getirdi, merak edilen soruları yanıtladı.