Kanal D Spikeri Işık, öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kanal D Spikeri Işık, öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 15:04

Kanal D Spikeri Işık, öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, Kanal D Spikeri Fulya Soybaş Işık'ın konuşmacı olarak yer aldığı 'Yerelden Küresele Bir Habercilik Macerası' adlı konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Kanal D'de yaz aylarında hafta sonu haberleri sunuculuğu yapan Işık, öğrencilere, meslek hayatına yeni başladığı İzmir günlerinden, Reuters Haber Ajansı'nda geçen günlere, İstanbul'a dönüş macerasından gazeteci olmak için yapılması gerekenlere kadar birçok konuda deneyimlerini aktardı. Işık, yerel gazetelerin genç meslek adayları için önemini vurgularken, “Ne öğreniyorsanız yerelde öğreniyorsunuz. İstanbul ya da Ankara'da haber için nerelere gidiyorsanız yerel gazetecilikte de aynı yerlere gidiyorsunuz, aynı şeyleri yapıyorsunuz. İletişim kurduğunuz kişi başbakan değil de büyükşehir belediye başkanı oluyor, cumhurbaşkanı değil de ilçe belediye başkanı oluyor. Bu yüzden gazetecilik, her yerde gazetecilik" ifadelerini kullandı.

Gazeteciliğin kolay olmadığını ama zevkli bir meslek olduğunu vurgulayan Işık, öğrencilere daima kendilerini geliştirmeleri ve sosyal medyayı sıkı takip etmeleri gerektiği konusunda tavsiye verdi. Işık ayrıca, gazetecilik alanında en büyük eksiğin yabancı dil bilen gazeteci sayısının azlığı olduğunu belirterek, öğrencilere, mutlaka yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Sunumun ardından soru cevap kısmına geçilen konferans, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şeker tarafından Fulya Soybaş Işık'a teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!