KALİTELİ HİZMET, NİTELİKLİ TURİZM VE EĞİTİM!

Güncelleme Tarihi:

KALİTELİ HİZMET, NİTELİKLİ TURİZM VE EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 09:19

Hizmet kalitesi bizi Akdeniz çanağındaki rakiplerimiz arasında bir adım önde tutan en önemli avantajımızdır. Dolayısıyla bu avantajımızı güçlendirmek için mesleki eğitimleri ‘nitelikli’ bir konuma getirmek zorundayız.

Haberin Devamı

KALİTELİ hizmet özellikle turizmin başkenti Antalya’nın bu günlere değin gözlemlediğimiz kuşkusuz en önemli rekabet gücüdür. Söz konusu bu gücü geliştirerek turizm hareketimizin çok daha verimli yarınları adına mutlaka en etkin bir biçimde değerlendirmemiz gerekiyor.

Eğitim bu gücümüzü geliştirebilmenin hiç kuşku yok ki anahtarı konumundadır ve turizm hareketimizi daha verimli yarınlara taşıyabilme adına asla ödün veremeyeceğimiz bir gerekliliktir.

Zaman turizm trafiğinin azalarak dolulukların kış ayları doluluklarına evrildiği bu süreçte çalışanlarımızı doğru ve etkili eğitimlerle donatma zamanıdır. Bu çok değerli zamanı iyi planlayarak mutlaka istediğimiz sonuçları alabileceğimiz şekilde değerlendirmeliyiz.

Sıkıntılı, sıkıntısız geçen süreçlerde yaşadığımız tüm deneyimlerin işaret ettiği en önemli sonuç kuşkusuz hizmet kalitesi çizgimiz olmuştur. Biliyoruz ki bu çizgi gerçekten de bizi Akdeniz çanağındaki rakiplerimiz arasında bir adım önde tutan en önemli avantajımızdır. Dolayısıyla bu avantajımızı güçlendirerek “NİTELİKLİ TURİZM” anlamında yeni adımlar atabilmemiz için değerli çalışanlarımızın mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini de “NİTELİKLİ” bir konuma getirmek zorundayız. Böylesi eğitimleri almayan bir tek çalışanımızın bile kalmamasına özen göstermeliyiz. Mesleki eğitim elbette çok önemlidir ancak kişisel gelişim eğitimleri ile desteklenmediği sürece yeterli olmayacağı da açıktır.

Haberin Devamı

“KALİTELİ HİZMET” anlamında asla ödün vermediğimiz çizgimiz sabırla koruk helva olurmuş anlayışı içerisinde bizi mutlaka “NİTELİKLİ TURİZM’e” taşırken, güçlenen “EĞİTİM” hamlemiz de bu değişimin en önemli aktörlerinden biri olacaktır.

Elbette halen söz konusu bazı eğitimlerin yapılmadığını söylemek mümkün değildir. Söylemek istediğimiz sadece eğitim meselesini sektörün temel unsurlarından biri olarak benimseyerek muhtelif temel okul eğitimlerini tamamlamış turizm çalışanlarımızı günümüz şartlarında, değişerek öne çıkan mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri ile donatarak sektörün yarınlarına olabildiğince daha iyi hazırlayabilme arzusudur.

Haberin Devamı

Teoriden pratiğe güncel gelişmeler, beraberinde sektörde katedeceğimiz yeni mesafeler hep olacaktır.
Amaç edineceğimiz tüm geliştirici adım ve hamleler çalışanlarımızda belli bir karşılık bulduğu sürece bu alanda yatırımlarımız da karşılığını bulmuş olacaktır.

Sonuç olarak eğitim meselesi “NİTELİKLİ TURİZM” yolunda sektörün itici gücüdür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!