İTTİFAK TAMAM SIRA ADAYLARDA

Güncelleme Tarihi:

İTTİFAK TAMAM SIRA ADAYLARDA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 10:59

CHP ile İYİ Parti arasında alınan yerel seçimde işbirliği kararının merkez üssü Antalya oldu. Karara göre; CHP’nin büyükşehir adayı İYİ Parti tarafından desteklenecek, ilçe belediye adayları ise sağ-sol eğilimine göre belirlenecek.

Haberin Devamı

CHP ile İYİ Parti arasında 13 Kasım’da başlayan yerel seçimlerde işbirliği kurmaya yönelik müzakereler büyük ölçüde tamamlandı. İki parti kurmaylarının hazırladığı işbirliği listesinin başında Antalya yer aldı. Süreçle ilgili nasıl bir yol izleneceğini, aday isimlerin hangi kriterlere göre belirleneceğini CHP ve İYİ Parti il başkanları anlattı.

İTTİFAK TAMAM SIRA ADAYLARDA

MERCEK ALTINA ALACAĞIZ

Hürriyet’e konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, şöyle dedi: “Bizim için kritik tarih 24 Aralık. Bu tarihte yapılacak parti meclisi toplantısından sonra adayların kamuoyu ile paylaşılacağını düşünüyoruz. O tarihe kadar işbirliği yapılacak ilçeleri, CHP ve İYİ Parti’nin ilçelere göre oy dağılımını yeniden mercek altına alacağız.”

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR

Haberin Devamı

“Hazırladığımız işbirliği raporunu da 24 Aralık tarihinden önce genel merkezimizle paylaşacağız. Bizim örgüt olarak en önemli beklentimiz daha fazla vakit kaybedilmeden aday isimlerin açıklanması. Bu süreci hızlı bir şekilde aşabilirsek işbirliği sürecinin Antalya yararına olacağına yürekten inanıyorum. Büyükşehir adayımız 24 Aralık’tan önce de açıklanabilir ancak parti meclisinden sonra kesinleşir.”

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Kısa süre içinde CHP İl Başkanı ile bir araya geleceklerini vurgulayan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, “Kararın milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra sistemin nasıl işleyeceğini bekleyip göreceğiz. Biz ilçe adayları ile ilgili görüşlerimizi genel merkezle paylaşacağız. İşbirliği kapsamında belirlenen adaylar iki parti tarafından desteklenecek” diye konuştu.

KRİZİ SUBAŞI BİTİRDİ

CHP ile İYİ Parti arasında devam eden işbirliği görüşmelerinde yaşanan krizin İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı tarafından çözüme kavuşturulduğu öğrenilirken, Hürriyet’e konuşan Subaşı, şöyle dedi:
“Bir takım yanlış anlaşılmaları genel başkanımıza anlattım. Kendisi de süreci son derece sağduyulu olarak yönetmeye çalıştı. Son aşamada tam her şey bitti derken, iki partinin kurmayları yeniden bir araya geldi ve işbirliği kararı alındı. Uzlaşı sürecine katkı koyabilmek elbette beni de mutlu etti. Bundan sonraki süreçte daha fazla zaman kaybedilmeden 19 ilçe ve büyükşehir adayı açıklanmalı. Sağ eğilimli ilçelerde İYİ Parti, diğer ilçelerde ise CHP adayları ön plana çıkarılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!