HİBE PAKETİ GENİŞLEMELİ

Güncelleme Tarihi:

HİBE PAKETİ GENİŞLEMELİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2021 08:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve sanatkarlara yönelik destek açıklaması ve kredi borçlarının ertelemesi Antalya, Burdur ve Isparta’daki esnafları umutlandırdı. Esnaf temsilcileri, haziran ayı içinde destek kapsamının genişletilmesini istiyor.

Haberin Devamı

HER destek kararının iş dünyası için çok önemli olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bu kentin kendine özgü dinamikleri var. Antalya turizm kaynaklı gelir elde eden bir şehir olduğu için salgının getirdiği olumsuzluklardan çok derinden etkilendi. O nedenle taraflarla görüşülerek destek paketi detaylandırılmalı” diye konuştu.

KREDİ DESTEĞİ ARTMALI
Birçok meslek grubunun salgın sürecinden olumsuz etkilendiğini söyleyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Bu süreçte hiç iş yapamayan esnafımız da oldu. Destekler, salgın sürecinde esnafımıza merhem olur. Destekler için teşekkür ediyoruz. Daha fazlasını da bekliyoruz. Esnafın büyük kredilere de ihtiyacı var” diye konuştu.

CAN SUYU OLACAK
Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Metin Sipahi, “Elbette destek paketi sıkıntılarımızı sonlandırmaz ama bir can suyu olur. Özellikle esnafın kredi borçlarının, SGK primleri ile stopaj vergilerinin bir yıl faizsiz olarak ertelenmesi ve esnafa faizsiz kredi desteğinin sağlanması, çok büyük rahatlama sağlayacaktır” derken, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, destek paketinin kapsamının daha da genişletilmesini beklediklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!