DÜNDEN BUGÜNE FUTBOL TURİZMİ

Güncelleme Tarihi:

DÜNDEN BUGÜNE FUTBOL TURİZMİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 09:36

Turizm’in Başkenti Antalya uzun yılların ardından deniz/kum/güneş (3S) turizminde elde ettiği başarının yanında özellikle Avrupa futbol liglerinin marka futbol takımlarına sağladığı üst düzey kamp dönemleri performansı ile futbol turizmine de damgasını vurmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

Yıllardır çok önemli Alman ligi Bundesliga ve Avrupa liglerinin diğer marka takımlarını Belek’de ve Antalya’nın diğer beldelerindeki otellerimiz bünyesinde konuk ettik. Futbol sahalarımızın yüksek standardı ve kaliteli hizmetimiz her zaman büyük bir beğeni topladı.

Ancak son yıllarda sözü edilen marka değeri yüksek futbol takımlarının rotalarını İspanya ve Portekiz gibi rakip ülkelere çevirdiğini üzülerek gözlemliyoruz. Gerek bir takım siyasi yaklaşımlardan ve gerek rakiplerin sunduğu cazip rekabet fırsatlarından kaynaklandığını düşündüğümüz kayıplarımız nedeniyle son yıllarda marka futbol takımlarını kamp çalışmaları için Antalya’da göremiyoruz.

Diğer taraftan özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar örneği bazı ülkelerin Avrupa’nın marka futbol takımlarına özel sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde sunduğu ekstra imkânlar ile baş edebilmemiz elbette hiç kolay değil. Tanıtımı adeta bir yaşam biçimi haline getirmiş finans gücü yüksek bu ülkeler için marka kavramı asla vazgeçmedikleri bir öncelik.Her ne kadar marka futbol takımları söz konusu ülkelerin iklim şartlarının kamp çalışmalarında Antalya kadar verimli olamadığını dile getirseler de sağlanan şartların cazibesinden etkilendiklerini saklamıyorlar.

Haberin Devamı

Pandemi yılında Antalya büyük ölçüde sadece Rusya ve diğer BDT ülkeleri futbol takımlarının gösterdiği ilgi ile yetinmek zorunda kaldı. Otellerin futbol turizmi anlamında oluşturdukları bütçeler ile ilgili olarak pandemi yılında her şeye rağmen çok büyük bir sorun yaşadıklarını düşünmüyor olsak da yine de belli kayıpların yaşandığı bir gerçek.
Antalya’nın futbol turizmi hareketine elbette rakamsal getirisi açısından bakacağız ama bunun yanında tanıtım ve PR katkısını da kesinlikle göz ardı etmememiz gerekiyor.
Avrupa’nın marka futbol klüpleri kamp çalışmaları için kente adeta büyük bir basın ordusu ve çok sayıda sadık taraftarı ile birlikte geliyorlar. Dünyaca ünlü futbolcuları ve teknik heyetleri ile ayrı bir heyecan getirerek dikkatlerin ülkemize çevrilmesini sağlıyorlar. Kamp yaptıkları tesislerden gerçekleştirilen canlı yayınlar, basın bültenleri ve sosyal medya etkinlikleri marifetiyle kentimizin ülkelerinde etkili bir tanıtımını da ayrıca gerçekleştirmiş oluyorlar. Dolayısıyla sağladıkları getiri sadece önemli bir maddi getiri olarak kalmıyor aynı zamanda çok değerli bir tanıtım katkısı da yapıyorlar.

Haberin Devamı

Şimdi Antalyamız pandemi sonrası bu marka takımları tekrar geri döndürebilmenin hesaplarını yapmak durumundadır. Saha, tesis ve hizmet kalitemizin yadsınamaz avantajını mutlaka kullanmamız gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!