DESTEK VERMEYEN HESAP VERSİN

Güncelleme Tarihi:

DESTEK VERMEYEN HESAP VERSİN
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 10:19

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, kulübün maddi durumu ve kaynak yaratmada yaşanan güçlükler konusunda zehir zemberek açıklamalar yaptı. Gülel, “Finansal olarak zor durumdayız. Herkes işin popülarite tarafında olduğu için, yerinde stratejiler yapılmadığı için maalesef ki şirket omurgası oluşmamış” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Sabri Gülel, Antalya’da görev yapan medya mensuplarıyla bir araya geldi, kulübün maddi durumu, hedefleri ve kısa vadede atılması gereken adımlar konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Antalyaspor’un çok büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Gülel, olaylara bakış açısı ve çözüm yöntemlerinin çok farklı olduğunu, bu nedenle yönetim içinde hep muhalif adam olarak görüldüğünü söyledi.

HERKES İŞİNİ YAPMALI
Antalyaspor’u profesyonel bir bakış açısıyla yönetmek istediklerini kaydeden Gülel, “Futbolcu al, seç dersen ben onu bilmiyorum. Güzel oyuncuyu bilirim ama bizim takıma faydası olacak mı bilemem. Bu işi yapacak birileri olmalı. Bu bir iş paylaşımı. Biz de böyle hareket etmeliyiz” diye konuştu.

YETLİKİ AMA SORUMSUZ
Antalyaspor denilince konunun hep borç miktarına geldiğini vurgulayan Gülel, açıklamalarına şöyle devam etti: “Borçlar bugünün konusu değil ki. Biz hep bunu konuşuyoruz. Maalesef Türkiye’de kulüpleri yöneten yöneticiler yetkili ama sorumsuzlar. Şu an kulübü bir imza ile milyon Euro borçlandırabilirim. Yarın sabah da ‘Ben istifa ediyorum’ diyebilirim. Böyle bir dünya olabilir mi? Olamaz. Yöneten sorumlu olmalı. Yoksa hep aynı şeyleri konuşmaya devam ederiz.”

Haberin Devamı

AZİZ KADAR KOŞAMAM
“Açık ve net söylüyorum; bugüne kadar Aziz (Aziz Çetin) kadar koşturan, çalışan bir başkan daha yoktur. Ben de o kadar koşturamam. Aziz her yere gitti, her kapıyı çaldı. Elbette hatalar da yapıldı. Hatayı da beraberce yaptık. O yüzden enkaz edebiyatı yapamam. Geçen yıl 200 milyon TL seviyesinde borç varken bu yıl 500 milyon TL’nin üzerinde borcumuz var. Şu şartlarda ne yaparsak yapalım kulübün bütçesi açık veriyor.”

FUTBOL ŞEHRİ DEĞİLİZ
“Neden? Çünkü bu kulüp şehirden 1 TL gelir elde etmiyor. Ne kurumlardan ne belediyelerden ne başka bir yerden. Taraftarımız ortada. Futbol şehri olduğumuzu kim iddia edebilir? Eskişehir’de adamlar 3. Ligde 7-8 bin kişiye oynuyor. Burası futbol şehri değil. Bunu hepimiz kabul edelim. 16 milyon turistin geldiği, 3 milyon kişinin yaşadığı bir şehir nasıl bu halde? Önce bunu sormalıyız. Bir hafriyat işi var onu da deşeleyip duruyoruz. Bir geliyor bir gelmiyor.”

Haberin Devamı

2 MİLYON EURO MAAŞ ÖDEYEMEYİZ
“Peki ne yapacağız? Antalya bir dünya kenti. Ve bu kulüp artık kimseden bağış toplayarak bir şeyler yapmaya çalışmamalı. Bu kulüp düzenli gelir getirecek kaynaklar oluşturmalı. Gideceğiz Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis isteyeceğiz. Tahsis verilecek biz de yatırımcı bulup otel yapacağız, kiraya vereceğiz. Oradan her yıl 2 milyon Euro gelir gelecek. Buna benzer kaynaklar yaratmalıyız. Ayağımızı da yorganımıza göre uzatmalıyız. Bu kulüp 2 milyon Euro futbolcu maaşı ödeyemez. Çünkü kaynağı yok.”

ŞİRKETİN OMURGASI YOK
“Finansal olarak zor durumdayız. Şirket yönetimi konusunda çok daha zor durumdayız. Çünkü herkes işin popülarite tarafında olduğu için, yerinde stratejiler yapılmadığı için maalesef ki şirket omurgası oluşmamış. Düzeni, sistemi yok. Bunun değişmesi lazım. Başkan oldum ilk yaptığım iş tuvaletteki ışıkları fotosele çevirdim. Artık A-4 kağıtlarının arkasını kullanıyoruz. Çünkü bu işler böyle başlar. Sistemi oturtmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

DESTEK VERMEYEN HESAP VERSİN

UÇAN KUŞA BORÇ VAR
“Üzülerek söylüyorum; biz geçen yıl 4 bin 500 forma satmışız. Böyle şehir, böyle bir taraftar olamaz. Yazılacaksa bunlar yazılacak. Şehir de kendini bilmeli. 4 bin 500 forma ne demek. Biz 20 TL’ye bilet satıyoruz. 400 tane 5 yıldızlı otelimiz var. En kötüsü 3-5 milyon Euro kazanıyor. Barselona’ya, Paris’e gidiyorum şehir vergisi var. Hem de yüzde 12-15. Her turist 1 Euro verse bu kentteki tüm kulüplere kaynak sağlarız. Biz avantajlı bir şehiriz. Bu şehrin yöneticilerinden kaynak istiyoruz. Göreve gelir gelmez iki proje komitesi kurduk, 5 saat toplantı yaptık. ‘Nereden kaynak sağlayabiliriz’ diye konuştuk. Beni kapıdan kovacaklar bacadan gireceğim. Yapmazlarsa çıkıp ‘Yapmıyorlar’ diyeceğiz. Antalya’ya hesap versinler. 2 gün önce bizim elektriğimiz kesildi. Böyle bir şey olamaz. Kulübün uçan kuşa borcu var.”

Haberin Devamı

ANAHTARI TESLİM EDERİM
“Bu kentin mülkü amirlerine şunu söyledim; eğer kesin çözümler bulmazsanız her zaman olduğu gibi bu iş sizin başınıza patlayacak. Hiçbir kaynak sağlanamazsa bu kentin mülki amiri vali mi, büyükşehir belediye başkanı mı al kulübün anahtarını ne yapıyorsan yap. Yeter ki Antalyaspor para dilenmesin. İhtiyacı olduğu kadar kaynak yaratsın. Benim tek derdim o.”

STATÜ DERDİ VARMIŞ
“Neden kalıcı kaynaklar bulamıyoruz? Çünkü bu işi böyle yapmaya namzet yönetimler bugüne kadar oluşmamış. Bu işin nasıl böyle yapılacağını bilmiyor. Ya birileri geliyor çok parası var harcıyor ya birileri geliyor statü derdinde. Ön plana çıkayım, oraya buraya gideyim. Para veren yönetime giriyor. Girdi yönetime ne yapacak? Ben 29 kişilik yönetimi hiçbir arada görmedim. Ben tek başına bir şey yapamam. Dün gece Antalyaspor için 2’de yattım. 5-10 kere daha çalışırım sonrası olmaz.”

Haberin Devamı

HERKESKAYMAK YİYOR
“Şehir kaynaklarını akıtmazsa çıkar açıklama yaparım. ‘Bunları istedik olmadı’ derim. Süt kaynıyor kaynadıkça üstünde kaymak oluşuyor. Herkes kaymağı yiyor. Süt ne olacak? Aşağıda kaynayan bir süt var kimse oraya ne parmağını ne kaşığını sokuyor. Herkes kaymak yeme derdinde. İşte ben o sütün kaynadığı yerdeki adamım. İnsanlar koşa koşa başkanlığı almak istediğimi falan zannediyor. Ben cumartesi günü istifa ettim, pazartesi günü başkan oldum. Çünkü birilerinin elini taşın altına sokması gerekiyordu.”

GENEL KURULA GİDECEĞİZ
“Ya çok iyi bir ekip oluşturur devam ederiz ya da sezonu sağlıklı şekilde kapatır genel kurula gideriz. Şu da bir gerçek; Antalya çok konuşuyor ama az iş üretiyor. Bunu kabul etmek lazım. Şehir beni desteklerse ben doğru bildiğim yolda giderim. Mutlaka genel kurula gideceğiz. Çünkü seçilmiş başkan değilim. Eğer devam etmek istersem seçilmiş başkan olmayı tercih ederim.”

HAVUZUN FİŞİNİ ÇEKTİM
“Bu kulübün 1 TL’sini harcarken bile 40 kere düşünmek zorundayız. Bakın takım 5 gün tatildeydi ben gittim ısıtmalı havuzun fişini çektim. Kazancımız 75 bin TL. Bunları yapacağız. Görev sürem boyunca sağlam bir temel atmaya çalışacağım. Elimde bir kaşık var kazmaya başladım. Bakanlıktan randevu istedik. Şehir vergisi ve tahsis talep edeceğiz. Tabii elimizde projelerimiz olacak. Umarım başarılı oluruz. Antalya, Antalyaspor kazanır.”

BAKMADAN GEÇME!