CHP İl Başkanı Erdem: Sözlerim çarpıtıldı

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Erdem: Sözlerim çarpıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 17:14

15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılıç’ın yaptıkları görüşmeyi çarpıttığı, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in de bunu sürdürdüğünü belirten CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, şehitlere hakaret etmediğini, tam aksine bütün sorumlularla ilgili dava açılırsa destek vereceklerini söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılıç ve ardından AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in şehitlere hakaret ettiği yönündeki iddialarına yanıt veren CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Meltem Kılıç’ın yaklaşık bir ay önce kendisini ziyaret ettiğini belirten Erdem, “Şehitler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini dile getirdim. O esnada milletvekilimiz Mustafa Akaydın hakkında dava açtıklarını söyledi.  ‘Şehitlerle ilgili sorumlu olanların tamamına, sorumluluk söz konusuysa Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a da dava açarsanız yanınızda oluruz. Sözlerimi aslından uzaklaştırarak basın açıklaması yapmışlar. Bu açıklama, korkunun ve aklanma gayretinin göstergesidir” dedi.

‘ELLERİNDEN ÖPERİM’

Bugüne kadar bir şehit ailesinin ya da yakınının üzülmesine yönelik tek bir kelime etmediğinin altını çizen Erdem, “Şehitler bizim onurumuzdur. Vatan için canını veren şehitlerimizle ilgili benim en ufak incitici bir söz söylemem mümkün değildir. Eğer şehitlerle ilgili bir söylemim olsa bırakın özür dilemeyi gider o şehitlerin ailelerinin ellerinden öperim. Şehitlerimizden ve ailelerinden özür dilemesi gereken biri varsa, o kesinlikle biz değiliz. Bu ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten iktidar partisinin il başkanı bu özürü dilemek zorundadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Mustafa Erdem il başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise, “Henüz ilçe başkanları seçilmedi. İl başkanlığı aday açıklama süreci geldiğinde görevimi yapacağım. Bizde kimin aday olduğunun hiçbir önemi yok gerçekten. Ülke ile ilgili çok ciddi sorunlarımız var. Demokrasinin bütün kazanımlarıyla yeniden kurulması için mücadele etmek zorundayız. Kim aday olursa olsun uzlaşmacı tavrımız hep önde olacak. Günü geldiğinde açıklamamızı yaparız” şeklinde yanıt verdi. 

‘HEYKELİ TAKİPTEYİZ’

Antalya’nın Kepez ilçesi Göçerler mevkiinde çalılıkların arasında bulunan Atatürk heykeliyle ilgili şikayette bulunduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini de söyleyen Erdem, “Üç kişiyi gözaltına almışlardı, sonra serbest bıraktılar ve gizlilik kararı aldılar. Bu konuda bize henüz bir geri dönüş olmadı, ama takip ediyoruz. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün bu heykelin kendi depolarında olduğu yönündeki açıklamasına rağmen hala bu heykelin kimler tarafından alınıp oraya götürüldüğü ile ilgili araştırmanın sonuçlandırılamıyor olması da manidar” açıklamasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!