CHP Antalya İl Başkanı Esen:

Güncelleme Tarihi:

CHP Antalya İl Başkanı Esen:
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:51

- "ANTÇEV'e destek olmak adına ANTÇEV'in çelengini koyduk. Bundan sonra da ANTÇEV'in çelenkleriyle bayram kutlamalarını yapacağız"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86'ncı yıl dönümünde tören alanına çelenk getirmeyi unuttukları iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Esen, partisinin il başkanlığında düzenlenen Antalya Halk Dergisinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, söz konusu parti yayın organının "basın, haber alma özgürlüğüne yönelen kast"a bir isyan olarak hayata geçirildiğini anlattı.

Halkın gerçeklerden haberdar olması yolunda hareket ettiklerini ifade eden Esen, dergiyi partiye gelir kaynağı olarak düşünmediklerini, ücret karşılığı satmayacaklarını, kendi imkanlarıyla vatandaşlara ulaştıracaklarını ifade etti.

Toplantıda CHP İl Teşkilatının, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. yıl dönümünde tören alanına çelenk getirmeyi unuttukları iddiası sorulan Esen, törenlerde anıta çelenk koymak için en az 48 saat önce valiliğe bildirimde bulunulması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

Esen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, artık söyleyecek ve yapacak bir şey bulamadığından bunu söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz bu bildirimi, 1 Mart günü yapmışız. Yani Cumhuriyet Meydanı'nda, anıta çelenk koymak, 'Unuttum, şuradan bir buket çiçek toplayayım da koyayım' şeklinde olmuyor. Unutursanız koyamazsınız. 1 Mart günü biz başvurumuzu yaptık. Çarşamba günü de ANTÇEV'e, özelikle de ANTÇEV'e destek olmak adına ANTÇEV'in çelengini koyduk. Çünkü ANTÇEV, Antalya'da çağdaş eğitimi desteklemek amacıyla faaliyet gösteren ve maalesef son dönemde hak ettiği ilgiyi göremeyen, ilgiye muhtaç, yardıma çok ihtiyacı olan bir vakıftır. Ona destek olmak adına bundan sonra da ANTÇEV'in çelenkleriyle bayram kutlamalarını yapacağız. ANTÇEV'in çelengi derken, ANTÇEV'e bağış yoluyla yaptırılan çelenkten bahsediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!