AÜ Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

AÜ Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 11:51

AÜ Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve AÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen törenle Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

AÜ, 35 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, kendi alanlarında yılın en beğenilen kişi ve kurumlarını Medya Başarı Ödülleri ile ödüllendirdi. Televizyon kanalından haber spikerine, radyo programından dergiye, televizyon dizisinden sosyal medya fenomenine kadar 21 farklı kategoride dağıtılan ödüller, AÜ öğrencilerinin oylarıyla belirlendi.

AÜ'nün çeşitli bölümlerinde gün boyu düzenlenen söyleşi, panel ve konserlerle başlayan etkinlik, Akra Hotel ana sponsorluğunda AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle devam etti. En iyilerin ödüllendirildiği Medya Başarı Ödül Töreni'nde öğrenciler, medya dünyasında beğendikleri isimlerle bir araya geldi.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, "Medyanın toplumsal hayatı çeşitli şekillerde etkilediği görülmektedir. Bu etkilerin boyutu, sınırı hakkında farklı görüşler dile getirilmektedir. Medyanın etkileri üzerine en çarpıcı sözleri söyleyen düşünürlerin başında Marshall McLuhan'ın ismi öne çıkmaktadır. McLuhan, 'Benliğimizi tümüyle medya teslim aldı. Kitle iletişim araçları kişisel hayatımız, siyasal ekonomik vs. hayatımızı öylesine yaygın biçimde etkilemektedir ki, ilişmedikleri, dokunmadıkları, değiştirmedikleri hiçbir yanımız kalmadı' diyor. Bu tespitten yola çıktığımızda medyanın hayatımızda ve toplumun şekillenmesinde ne kadar etkili olduğunu gözlemleme imkanını buluyoruz. Bu organizasyon tamamıyla öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Zor şartlara rağmen çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirmeleri sebebiyle görev alan arkadaşlarımı kutlar, sponsor olan firmalara teşekkür ederim" diye konuştu.

ÖDÜL ALANLAR

Gecede 21 farklı kategoride ödüller sahiplerine dağıtıldı. Yılın en beğenilen çıkış yapan şarkıcısı seçilen Çağatay Akman, sürpriz konseriyle izleyenlere güzel anlar yaşattı. En iyi Spor Kanalı NTV Spor kanalı seçilirken ödülü NTV Spor genel yayın yönetmeni Fuat Akdağ aldı. Öğrenci Konseyi Özel Ödülünü, En Son Babalar Duyar, Çocuklar Duymasın, Mandıra Filozofu yazarı Birol Güven aldı. Bir diğer özel ödüle de Antalya Film Festivali'ni organize eden yapımcı, yönetmen Elif Dağdeviren layık görüldü. Yılın en beğenilen ulusal gazetesi seçilen Hürriyet Gazetesi'ne verilen ödülü, Hürriyet Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Alper Beyaz aldı. En beğenilen magazin programı seçilen Magazin D, en beğenilen spor programı Beyaz Futbol, en beğenilen haber spikeri Fatih Portakal, en beğenilen müzik kanalı Power FM, en beğenilen yarışma programı Kim milyoner olmak ister seçildi. En beğenilen şov programı Beyaz Show, en beğenilen TV dizisi İçerde, en beğenilen kadın oyuncu Burçin Terzioğlu, en beğenilen erkek oyuncu İlker Kaleli, en beğenilen film Dağ 2, en beğenilen film kadın oyuncu Ezgi Mola, en beğenilen film erkek oyuncu Ufuk Bayraktar, en beğenilen radyo programı Chetzone, en beğenilen radyo kanalı Power FM, en beğenilen ulusal gazete kategorisinde Hürriyet, en beğenilen dergi Kafkaokur, en beğenilen sosyal medya fenomeni Gökhan Tevet, en beğenilen "Youtuber" Ruhi Çenet seçilirken, gecede son özel ödül TRT Antalya Radyosu'na verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!