ANTİAD Başkanı Göksan'ın Basın Bayramı mesajı

Güncelleme Tarihi:

ANTİAD Başkanı Göksanın Basın Bayramı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 10:30

ANTİAD Başkanı Göksan'ın Basın Bayramı mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İş Adamları Derneği (ANTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ersen Göksan, 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
ADTİAD Başkanı Ersen Göksan yayımladığı mesajda, gerek dünya tarihinde gerekse köklü Türk tarihinde basına uygulanan sansürlerin nice örnekleriyle defalarca karşılaştığını söyledi. Türkiye'de sansürün 24 Temmuz 1908 tarihinde II. Meşrutiyet'in ilan edilmesiyle hukuken son verildiğini kaydeden Başkan Göksan, "10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde usta gazeteci ve yazar Falih Rıfkı Atay, II. Meşrutiyet ile birlikte sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz gününün her yıl basın bayramı olarak kutlanması teklifini getirmiştir. Bu fikir Türkiye Gazeteciler Cemiyetince kabul görmüştür. Her yıl 24 Temmuz'da kutlanan Gazeteciler Ve Basın Bayramı aslında “Türk basının üzerindeki sansür ve yasaklamaların son bulduğu, özgür basının kurtuluş günü" dedi.
Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın, kendisini kısıtlayan, tarihin çöplüğünde yok olmaya mahkum, gazetecilik ilke ve değerlerini ayaklar altına alan sansürden kurtuluşu ile anlam ve değer kazandığını kaydeden Ersen Göksan, şunları kaydetti:
"Sansür uygulamasını sadece siyasi olarak algılamamak gerekir. Eğer özgür basının üzerindeki sansür uygulamasının toplumsal, ekonomik ve hukuki türlerini görmezden gelirsek, sansür ile basınımızın mücadelesi hep eksik ve gedik kalacaktır. Üstelik bu mücadele sadece basın mensuplarına, gazetecilere bırakılmamalı, toplumun her kesiminin haber ve bilgi alma hakkını engelleyen sansüre karşı bir sansürle ortak mücadele platformu geliştirilmelidir. Bu platform, siyasal ve ekonomik ayırım gözetmeksizin toplumun her kesimine kulak vermeli ortak problemleri masaya yatırmalı ve uygulanabilir çözümler üretmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sansürsüz günler geçirmemizi diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!