ANTALYA'DA PASAPORT ÇİLESİ

Güncelleme Tarihi:

ANTALYADA PASAPORT ÇİLESİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 10:27

Antalya merkez ilçeleri Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu nüfus müdürlüklerindeki pasaport randevu süresinin 60 güne kadar uzaması vatandaşı çileden çıkardı.

Haberin Devamı

PASAPORT başvuru işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınıp Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi, Antalya merkez ilçelerdeki randevu sisteminin kilitlenmesine neden oldu.
Muratpaşa ve Kepez İlçe Nüfus Müdürlüklerinde pasaport işlemi yapmak isteyen vatandaşa en erken 60 gün sonrasına randevu verilirken, Konyaaltı ve Aksu İlçe Nüfus Müdürlüklerinde ancak 42 gün sonrası için randevu verilebiliyor.

ÇEVRE İLÇELERE YÖNLENDİRME

Randevu sürelerindeki gecikmenin personel yetersizliği ve merkez ilçelere yapılan başvuru sayısının fazla olması nedeniyle yaşandığı belirtilirken, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi pasaport işlemini hızlı yapmak isteyen vatandaşları çevre ilçelere yönlendiriyor.
60 günü kadar uzayan randevu sürelerine tepki gösteren vatandaş, “Muratpaşa’da 23 Temmuz sonrasına gün veriliyor. Pasaportun elimize ulaşma süreci bile 3 gün sürerken, randevu için 2 ay bekliyoruz” dedi.

HAK KAYBI YAŞANIYOR

Haberin Devamı

Pasaport işlemlerinin gecikmesiyle ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını kaydeden Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “İlgili kurumlara yazılı olarak başvuru yaptık. Sistemin bir an önce düzelmesi gerekiyor. Çünkü zamanında işlem yapamayan onlarca kişi hak kaybına uğruyor” diye konuştu.
Pasaport işlemini zamanında gerçekleştiremeyen bazı tüketicilerin dava yolunu tercih ettiğini kaydeden Gündüz, şöyle devam etti: “Sistem geçişişinde elbette bazı sıkıntılar yaşanabilir ancak bu süreçte tüketici mağdur edilmemeli. Biz Nüfus İl Müdürlüğü ile de temasa geçeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!