ALANYASPOR, SÜPER LİG’İN TARİHİ REKORUNU ISKALADI

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR, SÜPER LİG’İN TARİHİ REKORUNU ISKALADI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 09:18

Son haftaların Alanyaspor’u, aradığı adrese bir türlü ulaşamayan filyasyon ekipleri gibi bocalıyor…

Haberin Devamı

 

Ne hücumda organize ne savunmada dirençli ne de kompakt takım akışkanlığında… Oysa, Bülent Korkmaz’ın tornasından çıkan ekip, aralık başlangıcına kadar hangi kalibrede olursa olsun tüm rakiplerine ağır basıyor, korku salıyor, puanlar üretiyordu… Defansın sert kalkanı, orta sahanın dinamizmi, gol yollarında hayranlık uyandıran kombine varyasyonlarını göremez olduk. Bu takıma bir haller oldu!..

NOEL BABA’DAN BİLE DİLENEMEYECEK RAKİP
Bir dolu hastalık ve sakatlıkları geçerli mazeretler olarak kabullensek de evdeki Karagümrük sınavını bu bahaneyle geçiştiremeyiz. Zira rakip Karagümrük, sezonun en kara günlerini yaşıyor, kart cezalısı, sakat ya da Kovid vurgunu yemiş tam 6 as futbolcusunu sahaya süremiyordu. Hedenstad, Karamoh, Burak, Caner, Emre Mor ve Ahmet Musa’yı İstanbul’da, Alanyaspor karşısında puan umutlarını da şansa bırakmıştı… Böylesi ağır yıkıma uğramış bir rakibi Noel Baba’dan bile dileyemezsiniz. Alanyaspor ne yazık ki sezonda ilk yarının perdesini kapatan bu son maçta taraftarına yeni yıl armağanını veremedi… 90 dakikanın sonunda çıkarılabilen tek puan, kargoda yırtılıp, sürprizi kaçan hediye paketleri gibi suratları ekşitti…

Haberin Devamı

TARİHİ REKOR KARAGÜMRÜK’E TAKILDI!..
Türkiye futbol kamuoyunun gözünden kaçan bir başka gerçek daha var ki gerçekten içimizi acıtıyor. Alanyaspor, Efkan’ın golüyle öne geçtikten sonra şayet galibiyeti koruyabilseydi müthiş bir İstanbul rekoruna da imza atacaktı. Evde-deplasmanda Fenerbahçe (2-1), Beşiktaş (2-0), Galatasaray (1-0), Başakşehir (1-0) ve Kasımpaşa’yı (2-0) dize getirip 15 puanla beşibiryerde yapan turuncu-yeşilliler, ne yazık ki Oba’da Karagümrük’e takılıp, 6’da 6’lık bir altın rekoru da ıskaladı!.. Böylesi eşsiz rekoru K.Gümrük’e takılıverdi… 1950’li yılların sonunda temeli atılan ve 90’larda ‘Süper’ apoleti takılan ligimizde, hele de sezonun ilk yarısında tüm İstanbul ekiplerine diş geçirmiş bir Anadolu takımı hiç çıkmadı. 6 İstanbullu karşısında 5 galibiyet ve 1 beraberlik yine de hayranlık uyandıran bir büyük başarı. Sezar mı dediniz, almayayım… Korkmaz’ın hakkı Korkmaz’a!..

Haberin Devamı

SİNYALLER ZAYIF, ARA TRANSFER ŞART
Maça gelince, top oynamaya elverişli kramponlarıyla ilk onbirini tesis edebilen Karagümrük, tam da Alanyaspor’un biçip, dikip, üzerine geçirebileceği kostümlük kumaştı. Konyaspor’dan dört yedikten sonra moral çöküntüsü de yaşayan İstanbul ekibi için tek puan bile VIP ikramdı. Defansına yaslandı. Sağdan Efecan, Juanfran, soldan Davidson koşturdu. Aynı Davidson, 57’de Efkan’a golü de attırdı. Galibiyeti sigortalayacak ikinci gol aranırken 70’de ligin golcüsü Pesic’in usta işi dokunuş golü hesapları alt üst etti. Kalesini Serkan ve Marafona gibi iki usta eldivenin koruduğu Alanyaspor savunmasının bu kadar kırılgan olması büyük tehdit.
İlk yarıyı 28 puan ve klasmanda hatırı sayılır bir konumda tamamlayan Alanyaspor, puantajına rağmen güçlü sinyaller vermiyor. Ara transferde malum noktalara takviye şart. Taraftar baş ağrısı değil, geçen sezonlardaki gibi başarı istiyor…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!