2022’DE TATİL: EĞLENCE - SPOR - SANAT

Güncelleme Tarihi:

2022’DE TATİL: EĞLENCE - SPOR - SANAT
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 09:27

2020 ve 2021’i koronavirüs salgınının gölgesinde geçiren turizm sektörü, önlemlerin gevşetilip rahatlamanın sağlandığı 2022 sezonunda eğlenceye, kültür, sanat ve spor aktivitelerine odaklandı. Turizmciler, bu yılın turizm stratejisini Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

BU yıl Antalya’nın gezip incelediğimiz lokasyonlarında tatilciler, otel ve pansiyonlarda konakladıkları günlerini çeşitli aktivitelerle renklendirme eğiliminde. Bu nedenle bölge otellerinde 2022 tatili, müzikten spora dinamik ve eğlenceli programlarla tatilciye sunuluyor. Belek, Kemer, Manavgat ve Alanya’da turizmciler, bu yaz sezonunda tatil programlarının öne çıkan trendlerini anlattı.

EĞLENMEYİ ÖZLEDİLER
Pandeminin etkisinin zayıflamasıyla birlikte gastronomi ve konaklama hizmetlerinin yükselişe geçtiğini belirten Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) İcra Kurulu Üyesi ve AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, “İnsanlar bu dönemi eğlenceli atlatamadılar ve bir parça eğlenmeyi özlediler. Bu ihtiyacı görerek mayıs ayı itibarıyla eğlenceye ağırlık vermeye başladık. Açık havada hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenebilecekleri alanlar yaratıyoruz. Bu seneyi eğlence ve animasyon ağırlıklı bir sene olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Avrupa’dan gelen turist profili ilk defa bu kadar eğlenceye aç geliyorlar. Pandemi döneminde dinlenmeye gelin diyorduk, şimdi eğlenmeye gelin diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SPOR VE MÜZİK BULUŞTURACAK
Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz da bölge turizminin bu yılki dinamiklerinden bahsederken şunları söyledi: “Bu sene uyguladığımız turizm modelinde, Bakanlığın açıkladığı standartlar var yine ama çok gevşetilmiş durumda. Ufak tefek dokunuşlarla güvenli turizme dikkat ediyoruz. Bu yıl Kemer’de alternatif turizm modellerine önem veriyoruz. Planladığımız spor ve müzik etkinlikleri var. 12-18 Eylül’de 12’nci Phaselis Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Ardından 19-22 Ekim’de Sea To Sky Uluslararası Enduro Motosiklet Yarışı, Türkiye ve dünyadan önemli sporcuları Kemer’de bir araya getirecek. 15-20 Kasım’da da Highlander Türkiye - Likya Yolu Trekking Etkinliği’ni yapacağız. Bölgenin eşsiz doğasını bu tür programlarla buluşturarak turizmi tüm yıla yayma hedefindeyiz.”

GASTRONOMİ VE BİSİKLET
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bu sezon ağırlık verdikleri uygulamaları şöyle anlattı: “Bu yıl bölge otellerimizde gastronomiyi, bisiklet turizmini ve çevre dostu turizm modelini öne çıkarıyoruz. Artık seyahat edenlerin büyük bir kısmı gideceği yerde ne yiyeceğini de düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde Türk mutfağının uzman isimlerini bir araya getirerek Girit yemekleri sunumu yaptık. Bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz ve ilerleyen dönemde bir festivale dönüştüreceğiz. Bu sene spor aktivitelerine daha çok önem veriyoruz. Antalya’da dağ bisikletine en uygun destinasyon Manavgat ve çevresi. Doğal parkurlarıyla dikkat çeken bölgede bisiklet turizmini geliştirmeye çalışıyoruz. Birçok otelimize, ‘bisiklet dostu otel’ sertifikası aldık. Turizmi 12 aya yaymak için en etkili formüllerden biri bisiklet turizmi.”

Haberin Devamı

TRİATLON MARKALAŞTI
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise şöyle konuştu: “Turizm barış ortamı istiyor. Bu savaş sonlanmadan işlerin tam anlamıyla normale dönmesi çok mümkün görünmüyor. Bu senenin öne çıkan gerçekliği yükselen maliyetler. Bölge olarak hedefimiz mevcut seneyi bir şekilde geçirip önümüzdeki seneye iyi başlamak. Antalya genelinde otel içi eğlence ve etkinliklere ağırlık verilen bir sezon yaşanıyor ancak Alanya daha dar kapasiteli, butik otellerin yoğun olduğu bir bölge olduğu için biz tatilcilere şehirle turizmin iç içe olduğu bir konsept sunuyoruz. Diğer taraftan spor etkinliklerinde de yol almaya çalışıyoruz. Bisiklet, plaj voleybolu ve yamaç paraşütü, bölgenin öne çıkan spor aktiviteleri. Triatlon da Alanya’nın başlatıp markalaştırdığı bir organizasyon olarak uluslararası bilinirliğe kavuştu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!