100. YILDA BAYRAK AŞKI

Güncelleme Tarihi:

100. YILDA BAYRAK AŞKI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 09:33

Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 100’üncü yılına özel bir klip hazırlandı. Sokağa çıkma yasağında yayınlanan kliple başlatılan kampanya velilerden öğrencilere büyük coşku yarattı.

Haberin Devamı

ANTALYA bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’üncü yıl kutlamalarına erken başladı. Koronavirüs sangını nedeniyle okulların tatil olmasına ve ailelerin evlere kapanması rağmen 100’üncü yıl kutlamalarının renkli geçmesi için harekete geçen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘As bayrağını cama’ sloganıyla coşkulu bir kampanyaya imza attı.

KAMPANYA ŞARKISI
“Hep çocuklar mı şiir okusun, şarkı söylesin” diyen öğretmenler, pandemi süreci nedeniyle 23 Nisan’ı bir arada kutlayamayacak olan öğrenciler için kolları sıvadı. Kampanya için bir rap şarkısı hazırlayan öğretmenler, 3 gün süren stüdyo çalışmalarıyla şarkıya bir de klip çekti. Öğretmenlerin stüdyoda seslendirdiği ve öğrencilerin evlerinden eşlik ettiği klip, ‘Türkiye’nin çocukları için Türkiye’nin öğretmenlerinin rap şarkısı’ olarak duyuruldu. 45 kişilik bir ekibin emeğiyle yapılan çalışma için Antalya Kepez Elnur Faik Koparan Ortaokulu’nda stüdyo kuruldu.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN EMEĞİ
Baştan sona öğretmenlerin emeğiyle hazırlanan klibin yönetmenliğini Gökhan Kahyaoğlu, çekimlerini Hüseyin Duran ve Osman Yasin Küçükballı, müziğini Recep Uluçay, kurgusunu da Fatma ve Gökhan Kahyaoğlu yaptı. Sözlerini Sevim Gündüz’ün yazdığı rap şarkısının vokalinde ise Serhat Özel, Duygu Deveci, Nazlı Taşdemir Soncul, Sevim Gündüz ve Eda Özkan yer aldı.

ANTALYA KIRMIZI BEYAZ
Kampanya, şehir merkezinden köylere tüm çocuklarda büyük bir bayram coşkusu oluşturdu. Sosyal medya paylaşımıyla tüm Türkiye’de aileleri evlerini süsleyip bayrak asmaya eden Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ın as bayrağını cama etiketiyle yaptığı çağrıya veliler ve öğrenciler karşılık verdi. Kısa sürede Antalya’nın her yerinde evlerin balkonları ve pencereleri bayraklar, balonlar ve 23 Nisan süslemeleriyle donatıldı. Hazırladıkları süslemelere okullarını ve sınıflarını da yazan çocuklar, bir aydır göremedikleri arkadaşlarına selam gönderdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!