Zeytinyağının püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağının püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 16:41

Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra zeytinyağı üretimi ve satışına yönelen Ersan Atar, zeytinyağının tadımı, tüketimi ile ilgili püf noktalarına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Egeria Zeytinliği’ markasıyla, Muğla’daki aile üretimi zeytinyağı ve zeytinleri doğrudan tüketici ile buluşturan Atar, zeytinyağı üreticisi kadar tüketicisinin de bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Atar, tüketicinin sahte zeytinyağlarına karşı dikkat etmesi gereken püf noktalarını şöyle sıraladı: “Tüketici zeytinyağını alırken önce uzun uzun koklamalı. Çimen, kekik, badem ve diğer çiçek kokuları hissedilmeye çalışılmalıdır. Toprak, çamur, tiner, metalimsilik ve yağlı boyayı andıran kokular varsa o yağdan kesinlikle uzak durulmalı. Kalitesiz bir zeytinyağı aynı zamanda nem, küf, ekşi ve sirkemsi kokar. Tadımı da hissedilerek yapılmalı. Zeytinyağında belli bir oranda yakıcılık mutlaka olmalıdır. Yakıcılık zeytinyağının en önemli yönü olan antioksidan özelliğinden gelmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!