Yüzümüzü üretime dönmemiz lazım

Güncelleme Tarihi:

Yüzümüzü üretime dönmemiz lazım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:59

Keçiören Belediyesi, ilçedeki köylerde tarımsal üretimi teşvik etmek için Kösrelik, Güzelyurt, Çalseki ve Sarıbeyler’de çiftçilere sebze fidesi dağıtımına başladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ilk olarak Kösrelik köyünde gerçekleştirilen sebze fidesi dağıtım programına katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Yönümüzü, yüzümüzü köyümüze ve üretime dönmemiz lazım. Çiftçilerimizi teşvik etmemiz lazım. Sizleri üretime teşvik etmek için sebze fidelerimizden hiçbir ücret almıyoruz. Fideleri önümüzdeki yıl kendiniz de üretebilirsiniz” dedi. Öte yandan ilçedeki dört köye yapılan yatırımlara ilişkin bilgiler de veren Altınok, “Kösrelik Mesire Alanı’mızın inşası devam ediyor. Burası Ankara’nın nefes alacağı bir yer olacak. Gölü besleyen su damarları açıldı. Su seviyesi yükseldi. Bu mesire alanımızı açtığımızda bakkal, market, piknik malzemeleri satış noktaları kurulacak ve ekonomiye de önemli bir katkı sunacak” diye konuştu.

Yüzümüzü üretime dönmemiz lazım


TEK BAŞINA 184 KİLOGRAM PİL TOPLADI

Keçiören Belediyesi’nin okullarla iş birliği içinde atık pilleri kaynağında toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek için düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası sona erdi. Kampanya dâhilinde en çok pil getiren öğrenciler 184 kilogram ile Yusuf Birbilen, 139 kilogram ile Ece Safiye Özmen, 73.5 kilogram ile Edanur Beyaz oldu. Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ise kampanya kapsamında bin 170 kilogram atık pil toplamayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!