Yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2021 02:32

Koronavirüs sürecinde normalleşme adımları ile birlikte 1.5 yıl aranın ardından okullarda yüz yüze eğitim yarın başlıyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, “Yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitim yarın, 1.5 yıl aranın ardından okullarda yeniden başlıyor. 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi takvimine göre, 1-3 Eylül arası okul öncesi ile birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimiyle birlikte ilk ders zili çaldı. Türkiye’de olduğu gibi başkent Ankara’da da haftada beş gün yüz yüze eğitim uygulanacak. Peki Ankara’da yüz yüze eğitim devam etmesi için nasıl bir yol haritası izlenecek? Öğretmenlerde aşılama oranları nasıl? Servis taşımacılığında ne gibi önlemeler alındı? Hürriyet Ankara, velilerin ve öğrencilerin merak ettiği bu soruların yanıtını Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa’ya sordu.

Yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız

Ankara eski İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’dan geçen ay ay görevi devralan Harun Fatsa, “Hedefimiz, eğitim başarı sıralamasında birincilik. Ankara eğitimin de başkenti olmalı” dedi.

VELİLERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

“Ankara’da 3 bin 181 okulumuz, 48 bin 985 dersliğimiz, 74 bin 211 öğretmenimiz ve 1 milyon 89 bin 598 öğrencimizle yarın yüz yüze eğitime başlıyoruz. Çocuklarımızın salgın sürecinde psikolojik sağlamlığını güçlendirmek ve onların okula uyumlarını desteklemek için gereken tüm hazırlıkları yaptık. Velilerin, hayat geçmiş normale dönene kadar eskisine göre daha dikkatli ve daha sorumluk sahibi olması gerekiyor.

SERVİSLERDE DENETİM YAPILDI

Salgını önleyici bütün tedbirleri aldık. Kantin ve yemekhanelerin açık tutulacağı okullara maskesiz kimse alınmayacak. Okul servislerimiz yönetmeliklerde belirtilen tüm özelliklere sahip ve denetimleri yapılmış durumda. Salgın sürecini önleyici tedbirler kapsamında ise servis şoförlerimiz ve rehber personelimizin sağlık raporları, PCR testleri, aşı bilgileri ile yetkinlik ve yeterlilik belgeleri ilgili birimlerimizce tamamlandı.

AŞILAMA YÜZDE 84’ÜN ÜZERİNDE

Son bilgilere göre Ankara’da öğretmenlerimiz için yüzde 84’ün üzerinde aşılanma olduğunu biliyoruz. Dijital eğitimde ne kadar önemli adımlar atmış olursak olalım, uzaktan eğitim sınıf içerisinde öğrencimizin gözünün içine bakarak ders anlatmanın yerini tutamaz. Bu yüzden yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız.”

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitimin devam etmesi için bize düşen bütün görevi yapacağız

Geçen yıl ekim ayında, Sincan İbni Sina Anadolu Lisesi’nde bazı dersler, bahçeye kurulu açık hava sınıflarında işlenmiş, Türk sinemasının unutulmazlarından Hababam Sınıfı’ndan sahneleri anımsatan görüntüler ortaya çıkmıştı.

OKUL BAHÇELERİ TASARLANIYOR

“Yeni eğitim-öğretim yılında da açık hava sınıflarımızda, dersler sadece kapalı mekânlarda değil, açık alanda da işlenebilir. ‘Açık hava sınıfları’ projesi ile okul bahçelerinde belirlenen alanlar, ders işlemeye uygun olacak şekilde tasarlanıyor. Belirlenen alan, ders araç-gereçleri ve sınıf mobilyaları ile donatılarak derslerin işlenmesine uygun hale getiriliyor. Bizler projeyi, fiziki alanları yeterli ve uygun olan okullarımızda yaygınlaştırmaya devam ettirmeyi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

2021-2022 AKADEMİK TAKVİM

Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, ders zili yarın çalacak. Birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım tarihleri arasında olacak. Yarı yıl tatili 24 Ocak-4 Şubat’ı kapsayacak. İkinci dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri arasında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

BAKMADAN GEÇME!