Yoğun ilgiye ek kontenjan

Güncelleme Tarihi:

Yoğun ilgiye ek kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2021 23:56

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak olan adaylar için açtığı parkur hazırlık kursları 25 Ocak’tan itibaren Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda devam ediyor.

Haberin Devamı

Yoğun ilgi ve talep görmesiyle birlikte kurslar, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda da başladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yarından tarihinden itibaren ek kontenjan başvuruları alınmaya başlanacak. Başvurular parkurkursu.ankara.bel.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

Yoğun ilgiye ek kontenjan

Adaylar 20-25 kişilik gruplar halinde 1.5 saat süren antrenmanlarda dayanıklılık, kuvvet, çeviklik-çabukluk, esneklik ve denge-koordinasyon gibi antremanlar görüyor.

EVLENECEK ÇİFTLERE ÜCRETSİZ SMA TARAMASI

Öte yandan ABB ve Başkent Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile evlenecek çiftlerden talep edenlere ücretsiz Spinal Muskuler Atrofi (SMA) taraması yapılacak. Taramalar sonucunda genlerde delesyon saptanan çiftlere genetik muayene ve genetik danışmanlığı da verilecek. Protokol, ABB Meclisi’nde görüşülüp onaylanmasının ardından resmiyet kazanacak.

Yoğun ilgiye ek kontenjan

Protokol imzalarını, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!