Yılların maratonu ve muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Yılların maratonu ve muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 00:00

İLKOKUL ve Ortaöğretimde yoğun geçen eğitim programı sonunda ODTÜ’de eğitime başlayan ve burada da zorlu bir eğitim süreci geçiren öğrenciler muhteşem bir törenle diplomalarını aldılar.

Her anne ve babanın çocukları için istediği tek şey, iyi bir eğitim alması, güzel bir işe girmesi, Ülkesine faydalı bir vatandaş olması ve mutlu bir yaşam sürmesidir.

Bunun için de ilköğretimle birlikte maraton başlar. Özel kurslar, dersaneler, okuldaki sınavlar. Yıllarca sürer. Hem çocuk için hem de anne ve babalar için zor bir süreçtir bu.

Bazen bıkılır, pes edilecek hale gelir. Ancak geçen zamandaki emeğe hürmeten son bir gayretle devam edilir. Sınav, sınav, sınav. Hep yarış, hep birini geçme çabası.

Kimi ipi göğüsler, kiminin de yarı yolda midesi bulanır, kendini pist dışına atar. İşte bu öyle bir yarış ve Türkiye’de bir okula girip bitirilmesi için yapılması gereken bir mücadeledir.

Ben de bir veli olarak bu günleri eşim ve çocuğumla birlikte yaşadım ve hep birlikte ipi göğüsledik.

Oğlumuz Ozan Yavuz Baytemir, bu mücadelenin sonucunda ODTÜ Makinadan Yüksek Şeref Öğrencisi olarak lisans diplomasını aldı.

Tüm anne ve babalar ile çocukların aynı mutluluğu tatması tek temennimizdir.

Önümüzdeki yıl yıldızlarda birinciyiz

ZİRAAT
Bankası küçük erkekler voleybol takımı, Sakarya’da düzenlenen finallerde, Türkiye 3. sü olmayı başardı.

Yaş Grupları Erkekler Türkiye Voleybol Şampiyonasında , Ankara’yı temsil eden Ziraat Bankası Voleybol Takımı Türkiye 3.sü olarak Ankara’nın gururu oldu. Sakarya’da düzenlenen ve 5 gün süren turnuvada, Fenberbahçe, Bosch, Es Spor gibi kulüpleri geride bırakan Ziraat Bankası, İBB ve Arkas voleybol takımlarının ardından Türkiye 3.sü olarak bir ilke imza attı. Takımın kaptanı Kaan, "O gün dogum günümdü. Şampiyonluk kupasını almayı çok istedik ancak olmadı. 3. olmak büyük bir gurur" şeklinde konuştu. Kaan, "Seneye yıldızlarda birincilik istiyoruz bunun için ugraşacagız " dedi.

Bülent Çiçek/ÇANKAYA

Kalite hareketini sokağımda göremedim

MAMAK Belediyesi ile ilgili olarak yapılan "Mamak Belediyesi’nin Kalite Hareketi" başlıklı haber, yaşadığım 504. Sokağa bakıldığında "Acaba ben başka bir ilçede mi yaşıyorum" dedirtiyor. Mamak Dereboyu Caddesi’nde bulunan 504. Sokak, boylu boyunca deşilmiş ve üstüne atılan toprağın yağmurla akması sonucu yaşanmaz hale gelmiş. Rüzgarla birlikte havalarda uçuşan çöpler ve poşetler de işin cabası.

Erkan Eren/MAMAK

Arabanın önünü kesip zorla para alıyorlar

ANKARA’da üçü çocuk biri yetişkin 4 kişilik dilenci grubu görenleri hayrete düşüyor. Arabaların önünü kesip zorla para isteyen grup isteklerini almadan arabanın önünden ayrılmıyor.

Yolu Ankara Kocatepe Camiisi civarına düşenlerin hergün yaşadıkları olay vatandaşı isyan ettiriyor. İki kız,bir erkek bir de yetişkin bir bayanın yer aldığı dilenci grubu Kocatepe Camiisi önünde kırmızı ışıkta duran arabaların önüne atlıyor. Bağıra çağıra para isteyen küçük kızlar arabanın kaputuna vurarak içerideki kişilerden zorla para istiyor.

Tedirgin olup camını açmayan şoförü yıldırmak için tüm kozlarını oynayan grup isteklerini aldıktan sonra diğer arabalara yöneliyor.

Yetkililerin bir an önce önlem almasını isteyen vatandaş bu grubun çoğalarak başka zararlar vermesinden kortuklarını belirtiyor.

Nazlı Köse/KOCATEPE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!