Yılda 7.5 milyon TL tasarruf sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Yılda 7.5 milyon TL tasarruf sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2021 00:16

Kızılcahamam’ı Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlayan 2 bin 71 metrelik Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Haberin Devamı

Açılışa video konferans ile bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin özellikle ulaşım sektörü bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bu proje mevcut güzergâhı 2.4 kilometre kısaltarak, vakitten ve akaryakıttan yılda yaklaşık 7.5 milyon lira tasarruf sağlayacak” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi: “Tünelimizin bulunduğu bölge yüksek rakımlı ve eğimli olması sebebiyle ulaşımda zaman zaman sıkıntıların yaşanabildiği bir yerdir. Tünel sayesinde bu yolu kullanan vatandaşlarımız rahat, hızlı ve güvenli bir seyahat imkânına kavuşacak. Tünelle birlikte bu yolun cazibesinin artacağına, yük araçları yanında yolcu taşımacılığında da daha yoğun şekilde kullanılacağına inanıyorum. Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerimiz bu gelişmeden en çok faydayı görecek yerleşimlerin başında geliyor. Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Yılda 7.5 milyon TL tasarruf sağlayacak


15 DAKİKADAN 3 DAKİKAYA İNDİ

Kızılcahamam’daki törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Tünelimizde 3 bin 600 metre ana yol ile birlikte 2 bin 400 metre bağlantı yolu yer alıyor. 6 kilometrelik mevcut güzergâh, 2 bin 71 metre olarak inşa ettiğimiz tünelimizin hizmete girmesiyle 2.4 kilometre kısalarak 3.6 kilometreye indi. Yol ve tünellerimiz sayesinde bu hattaki seyahat süresi 15 dakikadan 3 dakikaya inecek. Kızılcahamam-Çerkeş yolu ve Kızılcahamam Çerkeş Tüneli özellikle ağır tonajlı araçların geçişinde yaşanan yoğunluktan kaynaklanan can ve mal kayıplarını en aza indirecektir.”

Yılda 7.5 milyon TL tasarruf sağlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Kızılcahamam’daki törende Bakan Karaismailoğlu ve katılımcılar açılış kurdelesini kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!