Yılda 10.5 milyon TL tasarruf sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Yılda 10.5 milyon TL tasarruf sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 01:42

‘Kızılcahamam Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşağı’, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı törenin ardından dün trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

Kavşağın daha güvenli ulaşımı sağlamasının yanında, trafiğin kesintisiz akmasına imkân tanıyacağına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Projemiz sayesinde zamandan ve akaryakıttan yılda 10.5 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Hizmete açtığımız kavşakla günlük ortalama 12 binin üzerinde araç geçişine sahip bu akstaki trafik yoğunluğu önemli derecede azalmıştır. Yapımına Kasım 2019’da başladığımız 135 metrelik kavşağımız için yan yol bağlantıları ile birlikte bir kilometrelik hat inşa ettik. Şehir içi ve transit trafik akışını birbirinden ayıran bu kavşak, hastaneye daha güvenli ulaşımı sağlarken, trafiğin kesintisiz akmasına neden oldu. Köprülü kavşakla dur-kalk ve beklemeler ortadan kalktı.” Karaismailoğlu ayrıca Ankara’da toplam bedeli 5 milyar 549 milyon lirayı bulan 29 ayrı kara yolu projesinin daha devam ettiğini de hatırlattı.

DÖRT ŞERİTLİ ULAŞIM

Kızılcahamam ve çevresindeki otoyol-kavşak yatırımlarının can ile mal kayıplarının önüne geçtiğini kaydeden Ankara Valisi Vasip Şahin, açılan kavşağın da Ankara-İstanbul güzergâhının kesintisiz olarak devam etmesine katkısının olacağını ifade etti. Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise kavşağın, iki gidiş iki geliş olmak üzere, bölünmüş yol standardında dört şeritli ulaşım imkânı sağladığını, Ankara-İstanbul Yolu’nda kesintisiz ulaşım olanağı tanıdığını bilgisini paylaştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!