Yıl değişiyor bu manzara değişmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yıl değişiyor bu manzara değişmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 23:44

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu özel gün çeşitli etkinliklerle kutlanıyor, kurum ve kuruluşlarca çevre duyarlılığı vurgulanıyor. Yıl değişiyor ancak kentte bazı manzaralar değişmiyor. Yine bazı noktalara kaçak moloz dökülüyor, çöpler atılıyor, kirli akan Ankara Çayı’na lağım suyu karışıyor, siyaha bürünen Ova Çayı’ndan da kötü kokular yükseliyor.

Haberin Devamı

Hem dünyada hem Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü için Başkent’te de çeşitli kurum ve kuruluşlar düzenledikleri etkinliklerle çevre temizliğine ve doğaya vurgu yapıyor. Bugüne özel, doğa ve çevre konulu açıklamalar yapılırken diğer yandan Ankara’nın çeşitli noktalarındaki manzaralar da insan eliyle kentin nasıl kirletildiğini gösteriyor. Hürriyet Ankara, kentin çeşitli noktalarındaki çevre sorunlarını ele aldı, üzücü manzaraları görüntüledi.

Yıl değişiyor bu manzara değişmiyor


KAÇAK DÖKÜM ALANINA ÇEVİRDİLER

Mamak Zirvekent Mahallesi’nde hazır beton santralleri ve çeşitli tesislere ulaşmak için kullanılan yolun bazı kısımlarında kaçak dökülen hafriyat ve molozlar yer alıyor. Kaçak dökümcülerin meskeni haline gelen bu noktada dolu çuvallar, evlerden çıkan inşaat atıkları, cam yünü, koltuk ve büyük kırık camlar dikkat çekiyor.

ANKARA ÇAYI’NA LAĞIM KARIŞIYOR

Ankara’da doğan ve kentin içinden geçen Ankara Çayı’nda yıllardır kirli akan su dikkat çekiyor. Çayın Sincan girişinde yer alan bölümündeki lağım suyu da uzun süredir açıktan akıyor. Pis su akıntısı çaydaki kirliliği de gözler önüne seriyor. Etimesgut’ta da okulların ve yerleşim yerlerinin yanından akıp giden çaydaki kirlilik de göze çarpıyor.

OVA ÇAYI’NDA SİYAH SU AKIYOR

Yine Sincan Yenikent’te Zir Vadisi’nin içinde yer alan Ova Çayı da kaynağı belli olmayan atıklar nedeniyle siyah akıyor. Gün geçtikçe kirli akan çaydan kötü kokular da yükseliyor. Zir Vadisi’ne piknik için gelenlerin de çöplerini çayın yanına bırakıp gittikleri açıkça görülüyor.

Yıl değişiyor bu manzara değişmiyor


BOŞ GÖREN GETİRİP DÖKÜYOR

Haberin Devamı

Kentte atık ve molozların kaçak olarak döküldüğü alanlardan birisi de İvedik Organize Sanayi Bölgesi ile Hurdacılar Sitesi’nin arasında kalan boş alanlar ve stabilize yollar. Boş görenin getirip atık döktüğü bu alanlarda da geri dönüşüme gitmesi gereken çok sayıda farklı atık malzeme göze çarpıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!