Yıkım öncesi ani denetim

Güncelleme Tarihi:

Yıkım öncesi ani denetim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 15:47

Büyükşehir’in İskitler MİA 2 projesinde uygulama yetkilerini devrettiği Altındağ Belediyesi çalışmalarına hızlı başladı. Bölgedeki işyerlerine ani baskın yapan Zabıta ekipleri, yedek parça ve aksesuar satışı ruhsatı alıp oto tamiri ve özellikle LPG tankı montajı yapan işyerlerine kapatma cezası verdi.

Haberin Devamı

İskitler’de Merkezi İş Alanları (MİA) projesinin 2’nci etabındaki uygulama yetkisini, Büyükşehir’den devralan Altındağ Belediyesi bölgedeki çalışmalarına hızlı başladı. Altındağ Belediyesi Zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İskitler’de ruhsat dışı faaliyet gösteren işyerlerine ani baskınlar yaptı. Ekipler İskitler’de oto yedek parça ve aksesuar satışı için ruhsat alan dükkanların kaçak olarak oto tamiri ve özellikle LPG tankı montajı yaptıklarını tespit etti.

2 GÜNDE 62 İŞYERİ DENETLENDİ

Pazartesi gününden bu yana yapılan denetimlerde toplam 15 işletmeye ruhsat dışı faaliyet göstermekten tutanak tutularak kapatma cezası verildi. Tutanakların belediye encümenine sevk edilmesinin ardından asli işlerini yapmayan işyerleri kapatılacak. İki günde 62 işyerini denetleyen ekipler, bölgede özel bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda hafta sonuna kadar yaklaşık 150 işletme denetlenecek.

Haberin Devamı

BELGESİ OLMAYANA YAPTIRMAYIN

Vatandaşları kaçak faaliyet gösteren işyerleri konusunda uyaran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “İskitler bölgesinde yakında MİA 2 olarak adlandırılan alanda yıkımlara başlayacağız. Bununla birlikte Büyükşehir ile işbirliğinde bu alanda ani denetim yaparak, ruhsat dışı çalışan işyerlerini tutanak tutarak kapatıyoruz. Vatandaşlarımızı da uyarmak istiyorum; yetki belgesi olmayan iş yerlerinde LPG dönüşümü yaptırmasınlar” diye konuştu.

Yıkım öncesi ani denetim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!