YHT Garı’na aşı merkezi

Güncelleme Tarihi:

YHT Garı’na aşı merkezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 14:26

COVID-19 ile mücadele kapsamında, aşı olamayan vatandaşlar için Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda aşı uygulama merkezi açıldı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri tarafından oluşturulan merkezde, isteyen tren garı çalışanları ve yolcuların aşılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren havalimanında da aşı uygulama merkezi kurulacağını söyleyen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, "Otogarda, yaklaşık 30 AVM'de, sanayi bölgelerinde, büyük fabrikalarda da aşı yapacağız. Randevu alamayan, randevu almakta zorluk yaşayan vatandaşımızın ayağına bu hizmeti götürüyoruz" dedi. Kotanoğlu, Ankara'nın 20'yi aşkın ilçesi ile köylerde de mobil ekiplerin aşı çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. Merkeze giden vatandaşların Sinovac veya BioNTech aşılarından istediğini olabileceğini belirten Kotanoğlu, "Büyük bir fırsattır, aşısını yaptıramayan, ulaşamayan herkesi AVM'lere, sanayi bölgelerine, tren garlarına, otobüs garlarına bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

YHT Garı’na aşı merkezi


30’A YAKIN BÜYÜK AVM’DE DE BAŞLADI

Haberin Devamı

Öte yandan, Başkent’te 30’a yakın büyük AVM’de de yerinde aşı uygulaması başladı. Uygulama kapsamında Ankamall’da kurulan aşılama noktasında, merkez çalışanları ile vatandaşlar aşılarını oluyor. Kotanoğlu, “Hedefimiz, aşılamada Ankara’yı yüzde 80’lere ulaştırmak. Hedefimize ulaşana kadar yerinde aşı hizmetine devam edeceğiz” dedi.

YHT Garı’na aşı merkezi

Başkent’te dün öğlen saatlerindeki verilere göre, toplam yapılan aşı sayısı 3 milyon 961 bin 234’e ulaştı. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 2 milyon 711 bin 268, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 1 milyon 249 bin 966 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!