Yetiştirme yurdunda geleceğin ressamları

Güncelleme Tarihi:

Yetiştirme yurdunda geleceğin ressamları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 00:00

Seyranbağları Yetiştirme Yurdu’ndaki 14 çocuk, doğa ile aileyi konu alan ve düşlerini yansıtan 123 yağlı boya tablosunu izlenime sunarak, geleceğin sanatçıları olacaklarının sinyalini verdi.

"Genç Yüreklerin Doğa Düşleri" resim sergisi, Seyranbağları Yetiştirme Yurdu’nda açıldı.

Serginin açılışını Hikmet Çetinkaya yaptı.

Yurt Müdüresi Nurten Mertel, yurttaki 13-18 yaş arasındaki 14 çocuk ile bir buçuk yıldır yağlı boya resim çalışması yaptıklarını söyledi. Amaçlarının çocukları sanata yönlendirmek olduğunu belirten Mertel, "Böyle bir proje ile bir kaç ressam çıkarmak, bir kaç çocuğun hayatını kurtarmak istedik" dedi. Mertel, Hikmet Çetinkaya Atölyesi hocalarının gönüllü olarak her pazar 6 saat çocuklara ders verdiğini, boyaları, fırçaları ve her türlü malzemeyi atölyenin sağladığını anlattı.

Çalışma sonucunda "en az 10 çocuğun ilerde ressam olabilecek düzeyde" olduğunu gördüklerini ifade eden Mertel, sergiye yeterli ilgi gösterilmemesinden de yakınarak, "Bu çocuklar, ilgiyi görünce daha çok motive oluyorlar. Kültüre yönlendirilen çocuklar suç işlemezler. Ama onların yaptıkları eserlerle ilgilenip onları yürüklendirmek de gerekli" diye konuştu.

Mertel, yurtta kalan diğer çocuklar için de benzer çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Yurtta kalan Can Gül, Uğur Kural, Şevket Güney, Okan Eşgi, Serkan Demirci, Cemal Olcar, Bulut Bıyıksız, Burhan Yılmaz, Gökhan Eşgi, Tuna Sekmen, Mesut Aydemir, Yunus Emre Akyüz, Ufuk Aslan, İsmail Ovat, Eray Küçükşahiner, Tekin Cingöz, Lütfü Akgümüş, Tugay Gürsoy, Onur Özdemir, Kadir Ünal ve Seyithan Çakır, doğa ve aile ile düşlerini yansıtan yağlı boya resimlerini 10 gün boyunca sergileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!