Yeşil renkten kurtarılacak

Güncelleme Tarihi:

Yeşil renkten kurtarılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 15:27

Suyu bulanıklaşarak rengi yeşile dönen Göksu Parkı göleti için ABB tarafından yapılan incelemede suyun teknik vasıflarını kaybettiği belirlendi. Göl suyunun kurtarılması için biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılacak.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın Göksu Parkı göletindeki bulanıklık ve yeşil renk haberi ses getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gölette inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda göletteki suyun teknik vasıflarını kaybettiği ortaya çıktı. ABB, biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak suyun korunacağını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Yeşil renkten kurtarılacak


BİYOLOJİK ARITIM YAPILACAK

“Göksu Parkı göletinde hali hazırda yapılan ölçüm ve analizler neticesinde suyun teknik vasıflarını kaybettiği, fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin su kalitesi kriterlerini geçtiği analizler ve gözlemlerle görülmüştür. Bu itibarla tüm dünyada yaşanılan iklim değişikliği ile su rezervlerinin azalması, olası su kıtlığının önüne geçilebilmesi, mevcut su kaynaklarımızın korunmasının sağlanabilmesi için daire başkanlığımızca biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak sulak alanlarımızın korunmasına yönelik çalışmalarımız başlatılmıştır. Söz konusu çalışmalar belediye şirketimiz BELPLAS ile yapılan hizmet işi kapsamında faydalı mikroorganizma içeren ürünler ve farklı uygulanacak tekniklerle göl suyunun fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin düzenlenmesi sağlanarak su havzalarının korunması sağlanacaktır.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Göksu Parkı’nda bulanık hale gelerek yeşile dönen göletteki sorunu ‘Göksu Parkı’nın göletinde renk alarmı’ manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!