Yerel tatlar Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Yerel tatlar Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 22:47

Bangladeş’in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Bangladeş Yemek Günleri’ başladı.

Haberin Devamı

Hilton Otel’de 20 kasıma kadar devam edecek olan yemek günlerinde Bangladeş’in yerel lezzetleri Ankaralılarla buluşuyor. yemek günlerinin basın toplantısında konuşan Bangladeş Büyükelçisi Mosud Mannan, “Bangladeş dilinde ‘Kalbe giden yol mideden geçer’ anlamına gelen bir atasözü var. Eğer bir insanı mutlu etmek istiyorsanız, onu güzel yemeklerle doyurmanız gerekir. Biz de Türk insanının kalbine yemeklerimizle girmek istiyoruz” dedi.

Yerel tatlar Ankara’da


Mannan, etkinliğin, Bangladeş ulusunun atası kabul ettikleri Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman’ın doğumunun 100. yıl dönümü ve Bangladeş’in bağımsızlığının 50. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlendiğini kaydetti. İki ülkenin mutfağının benzerlikler kadar farklılıklara da sahip olduğunu belirten Mannan, Bangladeş’in balık ağırlıklı bir mutfak kültürüne sahip olduğunu, Türk damak tadının ise et üzerine kurulduğunu ifade etti. 

Yerel tatlar Ankara’da


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!