Yeni yılın yeni sergileri

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılın yeni sergileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 16:39

Kültür ve sanatın başkenti Ankara’da yeni yıl, birçok yeni sergiyi de beraberinde getirdi. Kentin dört bir yanındaki sanat galerileri, yeni yılın ilk sergilerini sanatseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

KADINLARIN RUHSAL VE DUYGUSAL HALLERİ: SUSKU

Yeni yılın yeni sergileri

Sanatçı Ilgın Erdem, Ankara’daki ilk kişisel sergisi ‘Susku’yu, Galeri Soyut’ta sanatseverlerle buluşturdu. Kadın portreleri ağırlıklı 20’ye yakın eserin yer aldığı sergisiyle ilgili Ilgın Erdem, “Toplumsal dayatmaların bizlerde bıraktığı etkiden yola çıkarak kadınların ruhsal ve duygusal hallerini yansıtmaya çalıştım. Güzeli ve çirkini aramadım, tamamen duyguları yansıtmaya çalıştım. Kadınların yanına çeşitli imgeler yerleştirdim. Bağıran canlı renklerdense daha yalın ve minimal renkleri kullandım” dedi. ‘Susku’, 23 Ocak’a kadar ziyaret edilebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni yılın yeni sergileri

Yeni yılın yeni sergileri

 

GALERİ SOYUT’TAKİ DİĞER SERGİLER

* Binnur Yücebaş Ruocco’nun ‘Yolcular’ isimli sergisi Galeri Soyut’ta görülebilir. Sergi, kişinin kendi iç yolculuğunu anlatıyor.

Yeni yılın yeni sergileri


* ‘Yerli Üretim’ isimli sergisiyle Galeri Soyut’ta yerini alan Mehmet Yücel ise saf Anadolu insanının olumsuz koşullara rağmen küçük şeylerle mutlu olabildiğini ve hayatı tiye aldığını vurgulayarak sanatsal üretimlerini oluşturuyor. Yücel, Anadolu insanının komik, düşündürücü ve sorgulatan anlarını mizahi bir dille anlatıyor.

Yeni yılın yeni sergileri

 

ANKARA’NIN ÇEPERLERİ

Yeni yılın yeni sergileri

Haberin Devamı

İtalya Büyükelçiliği ve Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliği ile açılan ‘Ankara Çeperler Boyunca’ isimli fotoğraf sergisi, Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce İçin Mekân’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, Ankara’nın merkezi yerine, dış çevresini kapsayan ve çevre yolu boyunca farklı mahalle ve semtleri içeren fotoğraflardan oluşuyor. Sergide İtalyan fotoğrafçılar Marina Caneve, Michele Cera, Allegra Martin, Massimo Sordi ve Türk sanatçı ve mimar Duygu Tüntaş’ın çalışmaları yer alıyor. Duygu Tüntaş, projenin kente eleştirel bakış sunduğunu belirterek, “Gelişimini tamamlamamış, bu gelişimini sağlıklı bir şekilde yapıyor mu? diye sorguladığımız mahallelerde çekimler yaptık. Ankara bu açıdan enteresan bir yer. Normalde şehrin yükselen yeri merkez olur ama Ankara’da çeperlere yakın bölgelerde hızlı bir yükseliş var” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yılın yeni sergileri

ANKARA’DA ZENGİN BİR PERSPEKTİF VAR

Serginin küratörleri Giorgio Gasco ve Giuseppe Resta, sergiyle ilgili olarak “Ankara’nın merkezinde değil de, çevresinde neler oluyor bunlara odaklanmak istedik. Ankara’da hızlı bir büyüme söz konusu. Ankara’nın inanılmaz bir coğrafi yapısı var. Şehir içinde ve çevresinde vadiler, tepeler, dik yokuşlar var. Bu yapısı Ankara’ya pek çok farklı açıdan bakmamızı sağlıyor. Ankara düz bir şehir olsaydı, bu kadar çeşitli bir perspektif söz konusu olmazdı. Diğer yandan, diğer tüm gelişmekte olan şehirlerde olduğu gibi hızlı bir yapılaşma söz konusu. Bu coğrafi zenginlik ve yapılaşmanın bir arada olması, Ankara’yı bize göre özel kılıyor” diye konuştu. Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce İçin Mekân’ın kurucusu Oğuz Karakütük, serginin Ankara’nın çeperlerindeki dikey yapılaşmanın görsel bir yansıması olduğunu ifade etti. 20 Ocak’a kadar ziyarete açık.

Haberin Devamı

HEYKELLER RESİMLE BULUŞTU

Yeni yılın yeni sergileri

Yeni yılın yeni sergileri

Galeri Siyah Beyaz, 40’ncı yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor. 40’ncı yılın sanatçı ikililerinden Alev Ermiş Mavitan-Bihrat Mavitan’ın ‘1+1=1’ isimli sergisi, Galeri Siyah Beyaz’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, A’sı Alev, B’si Bihrat mottosundan yola çıktıklarını vurgulayan ikili, sanatsal pratiklerinin bir araya gelişini ve ortaya çıkan farklı dinamikleri izlemeye çağırıyor. Bihrat Mavitan’ın heykelleri ile Alev Mavitan’ın resimleri, malzeme, boyut ve imge aracılığı ile birbirlerine temas ederken, iki ve üç boyutlu işlerde, yağlıboya, kösele, bronz, pastel boya gibi farklı malzeme içerikleri öne çıkıyor. Sergi, 3 Şubat’a kadar pazarları hariç her gün ziyaret edilebiliyor.…///

Haberin Devamı

40 SANATÇIDAN KARMA SERGİ

Yeni yılın yeni sergileri

Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği’nin (SAKÜDER) yeni yıl sergisi, SAKÜDER Akademi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Ankara’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Aydın, Antalya ile Rusya, İran ve Azerbaycan’dan 40 sanatçının çalışmaları yer aldı. Dernek Başkanı Ali Eser, açılışta yaptığı konuşmada tüm sanatçılara ve katılımcılara mutlu ve sağlıklı bir yıl diledi. Sergi, 10 Ocak’a kadar ziyaret edilebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!