Yemek kültüründe üçüncüyüz

Güncelleme Tarihi:

Yemek kültüründe üçüncüyüz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 15:14

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Yemek sektöründe şehirler kendi aralarında yarışıyor. Türkiye yemek kültüründe dünyada ilk üçe giriyor” dedi.

Haberin Devamı

“Gençlere ve Kadınlara Yönelik Gastronomi ve Dünya Mutfakları Eğitimi” projesine Keçiören Belediyesi’nin yanı sıra, Keçiören TOGEM, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve İŞKUR da katkıda bulundu. Proje kapsamında Şehzade Gençlik Merkezi’nde2 ay teorik eğitim alan 61 kursiyer, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun verdiği bir aylık uygulamalı eğitimle kursu tamamladı. Kursiyerler için Yonca Yaşam Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Enginer Birdal ile Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da katıldı.Törende yaptığı konuşmada proje sayesinde gençlere ve kadınlara yeni iş imkanları sağlandığına dikkat çeken Mustafa Ak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

HEM EVE, HEM ÇALIŞANA EKMEK KAPISI

“İstihdamla, iş ile ilgili yapılan her yatırım bizim için çok önemlidir. Bu proje ile insanlarımız evlerine aş götürecekler ve yanlarında çalıştırdıkları kişilere de ekmek kapısı olacaklar. Yemek sektörü, gastronomi Türkiye’de önemlidir, çünkü insanlar yemekten vazgeçemezler. Bu programı başarıyla bitiren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İş bakımından da güzel bir dönüşü olur inşallah. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz sertifikalarımız kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Enginer Birdal ise, projeye destek veren Başkan Ak ve eşi Hatice Ak’a teşekkür ederken, kurstan mezun olan öğrencilere iş hayatında başarılar diledi. 

Yemek kültüründe üçüncüyüz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!