Yazın asfalt kışın kar

Güncelleme Tarihi:

Yazın asfalt kışın kar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 16:20

Motosiklet tutkunları, Beypazarı’nın karla kaplı yaylalarında şov yapıyor. Motosikletlerine özel lastik taktıklarını belirten motorcular, “Yazın asfaltın kışın da karın keyfini sürüyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Beypazarı Motor Sporları Kulübü(BEYMOT) üyeleri, kış aylarında ilçedeki yüksek yaylalara çıkıyor. Motosiklet tutkunları, karda motosiklet sürmenin keyfini yaşıyor. Kros motorla karda sürüş yapmanın zor ancak keyifli olduğunu belirten BEYMOT Başkanı Ertaç Tiftik, kış aylarındaki bu faaliyetlerini Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Yazın asfalt kışın kar


İMKÂNLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

“Beypazarı’nda 40 üyemizle motor sporları ve değişik dallarda aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Turistik ilçe Beypazarı, güzel bir coğrafyaya sahip. İlçe merkezinden 15 kilometre yukarıya çıktığınızda bambaşka bir hava ile karşılaşıyorsunuz. 20 kilometre sonra bin 700 rakımlara çıkabiliyorsunuz. Coğrafyanın bize sunduğu imkânları değerlendiriyoruz. Yazın asfaltın kışın da karın keyfini sürüyoruz.

Yazın asfalt kışın kar


KARDA AYRI BİR KEYFİ VAR

Kros motorla karda sürüş yapmak zor ancak keyifli. Adrenalini yüksek ama tehlikesi de var. Karın altında ne olduğunu bilmiyorsunuz, ekipmanınız olmazsa düştüğünüzde sakatlanabilirsiniz. İki teker üstünde karda gidip gelmenin ayrı bir keyfi var. Karda sürmek biraz daha profesyonellik istiyor. Kar için lastiklerimize özel yaptığımız cıvata sistemi var. Karı tutsun diye bu lastiklerle motora bu şekilde biniyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!