Yavaş’ın açıklaması gerçeklerden uzak

Güncelleme Tarihi:

Yavaş’ın açıklaması gerçeklerden uzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2020 21:39

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB Mansur Yavaş’ın, Büyükşehir’in otobüs alımı için alınacak dış kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda beklediğine yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada bakanlığın yerli üretim araç ve yerli kaynak kullanımı için arayışta olduğunu Yavaş’ın ise yabancı kaynak borçlanma ve yabancı araç alımında ısrar ettiğini söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “CHP yönetiminin ABB Meclisi’ne taşıdığı borçlanma konusuna önerge ve resmi tutanaklarda da ifade edildiği üzere, AK Parti grubu tarafından onay verilmiştir. Borçlanmanın onay mercii olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız ile yapılan görüşmelerde yerli üretim araç ve yerli kaynak kullanımı yollarının denenmesi gündeme gelmiştir.

BAKAN’IMIZ DESTEK VERECEĞİNİ İFADE ETTİ

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız ve Sayın Bakan’ımız Berat Albayrak tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne her türlü gerekli desteğin verileceği ifade edilmiştir. Dış borçlanmanın yabancı araç kullanmayı da beraberinde getireceği de hatırlatılmıştır. Bu yapıcı tutum ve destek vurgusuna rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yabancı kaynak borçlanma ve yabancı araç alımında ısrar etmesi, bunun da üzerini ‘Talebimiz bekliyor’ gibi gerçeklerden uzak ifadelerle örtmeye çalışması siyasi etik ile bağdaşmamaktadır. Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkacağını açıkça bilmelerine rağmen sergiledikleri bu tutum, CHP’nin çözümsüzlük siyasetinin ABB yönetimine sirayet ettiğini ortaya koymuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!