Çankaya’dan Etimesgut’a teklif Yaşamkent referandumu

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’dan Etimesgut’a teklif Yaşamkent referandumu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 15:28

Çankaya ve Etimesgut belediyeleri arasında dava konusu olan Yaşamkent’teki sınır ihtilafı konusunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den ‘referandum yapalım’ teklifi geldi.

Haberin Devamı

8 BİNE YAKIN NÜFUS VAR

“Çankaya ile Etimesgut’un sınırlarını Eskişehir Yolu ile Çevre Yolu belirliyor. İç kısım bizim sınırımız, dış kısım Etimesgut’un. Yaşamkent’te Eskişehir Yolu’na ve Çevre Yolu yoncasına bakan bu bölge de ilçemiz sınırlarında kalıyor. Vali Mehmet Kılıçlar döneminde Çankaya’da olması kararlaştırılan ve 8 bine yakın vatandaşın yaşadığı bu bölge Etimesgut’un talebi üzerine Valilik kararıyla o ilçeye bağlandı.”

YAPRACIK’A 14 KİLOMETRE

“Bu bölge Çankaya’daki muhtarlığa 500 metre uzakta, bağlı bulunduğu Yapracık mahallesine 14 kilometre mesafede. Etimesgut Belediyesi burada çöp almaya gelirken Çankaya sınırlarını kullanıyor. Vatandaşa mahkeme kararı ya da tebligat geldiğinde zulüm mesafe yüzünden çekiyor. Bu karmaşadan ötüü çok sayıda şikayet alıyoruz. Bir referandum yapalım, hangi ilçeye bağlanacağına vatandaş karar versin”

Haberin Devamı

Taşdelen, “Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel’le birlikte bir referandum yapalım. Valilik’ten, belediyelerden, STK’lardan gözetmenler olsun” çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!