Yaşadığımı sporla hissetmeye başladım

Güncelleme Tarihi:

Yaşadığımı sporla hissetmeye başladım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2019 15:00

Görme engelli milli sporcu Döndü Yeşilyurt, sporla tanışması sonrasında hayatında birçok şeyin değiştiğini belirterek, "Yaşadığımı sporla hissetmeye başladım" dedi.

Haberin Devamı

Hem halter hem de judo milli takımlarında ay-yıldızlı formayı terleten Döndü Yeşilyurt, "Spora başlamadan önce eve kapalı, sadece okula gidip gelen bir insandım. Spor, kendimi yetiştirmeme vesile oldu. Eğer göz problemim olmasaydı ya asker ya polis olurdum. Şimdi milli forma altında ülkemi temsil ediyorum. Bu da benim için bir vatan görevi" diye konuştu. Gazi Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünü kazandıktan sonra Ankara’daki görme engelliler derneklerini ve vakıflarını araştırmaya başladığını ifade eden Yeşilyurt, şunları söyledi:

AİLEM DESTEK OLDU

Spora başladıktan birkaç ay sonra Ankara'da yaşamak için işe ihtiyaç duydum ve hizmet alımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli oldum. Ailem girdiğim tüm yollarda bana destek oldu. Aileler, ‘Bensiz bir şey yapamaz’ mantığıyla çocuklarını sokağa çıkarmıyor ya da yanlarında kendileri de oluyor. Engelli çocuklarını sadece kendilerine muhtaç şekilde yetiştirmesinler. Çocuğa tek başına ayakta kalma direncini vermeleri gerekiyor.
Judo branşında 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etme arzusundayım. Dünya Şampiyonası'nda birinci olunca, Türkiye'nin ismini, kendi ismimi ve İstiklal Marşı'nı 12 ülkeye dinlettim. Bu da yaşadığınız zorlukları bir anda siliyor. Aksine hedeflerinizi daha da büyütmenizi sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!